Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.01.2016 17:57

Національна банківська система: як припинити банкет на тлі банкрутства

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Є люди, готові і сьогодні віддати сповна свій професіоналізм і досвід справі відновлення української економіки.

Кожен з нас відчуває на собі наслідки економічної кризи – за останні роки доходи і можливості українців худнуть на очах.

Найстрашніший наслідок цієї ситуації у тому, що більшість освіченої молоді перестає пов’язувати своє майбутнє з нашою державою і намагається шукати щастя закордоном. 

  Фактичне банкрутство великої кількості банків, падіння вартості гривні на 350% за півтора року, сукупна інфляція більше 50%, річний відтік депозитів з банківської системи на суму більш ніж 20 млрд. гривень і 4 млрд. дол. США - за цими цифрами стоять кричущі соціальні та демографічні проблеми сучасної України.

В той же час, мільярди державних гривень зникають у непрозорому болоті схем рефінансування окремих банків, а керівництво НБУ знімає з себе будь-яку відповідальність за стабільність національної валюти.

 Нинішня влада обрала зручну для себе, але злочинно цинічну позицію. Усі свої негаразди, прорахунки та поразки списувати на зовнішнього ворога. Ворог, безумовно, існує. Проте, за умови бездіяльності та тотального непрофесіоналізму, ворогам не треба докладати надзусиль, щоб дочекатися остаточного краху українського проекту.

 У чому вихід? Шукати рятівника серед когорти менеджерів з західною освітою і відповідним досвідом роботи? Водночас, ми вважаємо такий шлях не ефективним, допоки не використані усі наявні внутрішні резерви. В Україні є досвід подолання кризових ситуацій. Він персоніфікований. І головне – є люди, готові і сьогодні віддати сповна свій професіоналізм і досвід справі відновлення української економіки.  

Тому Громадське об’єднання «Українська військова організація СПАС-23» вважає за доцільне повернути важелі керівництва Національним банком України у надійні руки третього українського Президента, колишнього Глави НБУ Віктора Ющенка. Який, до речі, виконував цю відповідальну місію у найскладніші для України 90-ті роки – роки стрімкого економічного занепаду та гіперінфляції.

Один з батьків української гривні, за активної участі якого створювалися Державне казначейство та Банківсько-монетний двір України, має вагомий професійний та життєвий досвід для того, щоб врятувати національну грошову одиницю та фінансову систему нашої держави в цих непростих умовах. Він керується принципом, що ефективна економічна політика, є запорукою перемоги над зовнішнім ворогом. Ця людина має  адекватне розуміння глибини фінансового провалу, в якому знаходиться Україна. І головне – бачить національний план врегулювання ситуації, раціональний шлях виходу з кризи. Переконані, що такий крок матиме виключно позитивні наслідки. Питання лише у політичній волі.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]