Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.11.2015 01:02

Save the world

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Якщо Вам байдужа доля України, прошу не читати поданий текст. Якщо, знову ж таки, вона Вас не цікавить, але Ви хочете закидати негативними відгуками чергову дієву спробу змінити майбутнє країни - не читайте, а відразу критикуйте, для чого витрачати час. Як

Якщо Вам байдужа доля України, прошу не читати поданий текст. Якщо знову ж таки вона Вас не цікавить, але Ви хочете закидати негативними відгуками чергову дієву спробу змінити майбутнє країни - не читайте, а відразу критикуйте. Якщо ж Ви готові до змін, забувайте про "совок", долучайтеся до співпраці й діліться думками.

Товариші, колеги, громадяни України й всіх держав світу, сьогочасні події навіюють острах на нас і наше майбутнє. Світ здригається від війн та терактів, нехтуючи життями тисяч людей. За останні роки трапилося вдосталь жахливих подій, багато людей постраждало, багато дітей залишилося без батьків.

На фоні жахливих терактів у Парижі,  які змусили здригнутися увесь світ знову, Україна змовчати не може. Нам конче потрібно зміцнювати безпеку українського народу й територіальну цілісність держави, привертати увагу української та світової громадськості до спільного цивілізаційного коріння тих фундаментальних проблем, які обертаються загрозою загальному миру.
 
У зв'язку з цим 1 грудня 2015 року в залі Дипломатичної академії України відбудеться круглий столі на тему "Шовковий шлях – стратегічний вихід України". Співорганізатори круглого столу Дипломатична академія України, Асоціація Київ-Пекін, ділова рада співробітництва Україна-Китай при Торговельно-промисловій палаті України, громадська рада міністерства закордонних справ та ряд інших організацій. Нам варто скористатись можливостями українсько-китайського стратегічного партнерства та пошукати саме стратегічний вихід з тієї безпросвітної біди російсько-української війни. Біди, у яку Україна втрапила, врешті-решт, саме через втрату власного розвитку та глобальну пасивність.

Україна потребує перемін, і не таких, які лише звучать у назвах чи лозунгах політичних партій, а таких, які врятують славетну козацьку землю. Перемін для себе та всього людства в цілому, які мають змінити свідомість та світогляд кожного. Перемін фундаментальних, що трансформують духовно - моральні та інституційно-політичні засади устрою сучасного суспільства, а відтак - сформують нову  глобальну етику міжнаціональних і міжцивілізаційних відносин між людьми, народами та державами в умовах глобальної взаємозалежності.

Надзвичайні загрози сьогодення, які повстали перед Україною, відкривають перед нею і нові глобальні можливості. Ми маємо знищити сформовану думку у світі "пасивної жертви історії  і залежності від волі інших", активно формувати нове й створити власну національну стратегію розвитку держави. Глобальну стратегію, яка б давала відповідь  на нові запити часу, а саме зуміє перетворювати  руйнівну енергію конфлікту цивілізацій в креативну енергію їхнього спільного розвитку. В творенні такого інтерфейсу і полягає сучасна місія України як духовного перехрестя світових цивілізацій.

Проект міжнародної кооперації в рамках Економічного поясу шовкового шляху, ініційований Китаєм,  здатен змінити економіку не лише Азії, а й Європи та України.  На жаль, сьогодні цей проект реалізується без нас і в обхід нас, але що буде завтра? Хіба не час скористатись можливостями українсько-китайського стратегічного партнерства та пошукати стратегічний вихід з російсько-української війни?  Війни, з якою Україна зіштовхнулася через втрату власного розвитку, зажерливість олігархічних еліт та тотальне занурення в перерозподіл старого минулого замість творення нового майбутнього. Без участі всієї нації, одними лише зусиллями депутатів і чиновників, Україна не зможе стрибнути вище своєї голови,  а нам це конче потрібно. Треба показати світу, що наша держава не ворог, що співпраця з нами їм потрібна, що ми можемо і вміємо бути корисними.

Знайти відповіді на всі подані ідеї та запропоновані питання,  ви зможете 1 грудня в Дипломатичній академії України. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]