Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.08.2015 11:16

Нація без героїв - не нація!

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

У інформаційному агентстві Укрінформ 25 серпня 2015 року о 16:00 відбулася прес-конференція на тему: "Консолідація нації навколо українського символу перемоги над ворогом".

Вчора за ініціативи Української військової організації СПАС-23 був зроблений перший крок до реалізації проекту  "Історично-архітектурне відновлення пам'ятника "Аскольдова могила". Місця, де спочивають видатні діячі науки, літератури, представники графських, князьких і царських родів, знані громадські й релігійні діячі Києва, меценати та будівничі, учасники та герої різноманітних війн. У інформаційному агентстві Укрінформ 25 серпня 2015 року о 16:00 відбулася прес-конференція на тему: " Консолідація нації навколо українського символу перемоги над ворогом". Серед учасників були УВО СПАС-23, члени Радикальної партії, експерти з питань містобудування та юрисдикції (Володимир Волков, Володимир Іванов, Сергій Кириленко, Сергій Смичок, Віктор Глеба, Віктор Смалій). Головним завданням організаторів проекту було звернення до народу й президента щодо надання пам'ятнику "Аскольдова могила" статусу національного пантеону героїв.

На жаль, сьогодні історію української держави інтерпретують за власними бажаннями, поглядами й амбіціями, але це не дає право забувати тих, хто дав нам змогу бути вільними незалежними українцями. Пантеон стане місцем пам'яті всіх героїв нашої Батьківщини, всіх тих, хто відстоював і боровся за свободу і волю України. Стане місцем, де буде жити справжня історія українського роду. Адже якщо нація не матиме героїв і не знатиме історію свого народу, то не буде й нації, як такої.

Ще одним, не менш важливим, фактом є те, що сучасним забудовникам часто заважають історичні пам ' ятки, святі місця, церкви. В результаті цього їх або забудовують, або зносять взагалі. Ми не повинні дати змогу сучасності витиснути минуле, гідне минуле наших предків. Ми зобов'язані відстояти честь та святість нашої історії, нашої держави, нашої Батьківщини.

Місце, де спочивають перші обличчя української землі, має бути вшановане й визнане національним. УВО СПАС-23 пропонує збудувати Алею героїв - видатних представників Української нації. Починаючи з Володимира Великого і його дітей, які стали засновниками європейських королівських сімей й закінчуючи сучасними геніями, які, на жаль, вже пішли із життя. Створення пантеону стане приводом для зміцнення національної свідомості співвітчизників, спонукає націю переосмислити  історію нашої землі, стане кроком до об'єднання всіх верств населення незалежно від соціального статусу, віку і статі.

Гідне вшанування національних героїв може привести до консолідації нації та утвердження міцної європейської держави. Кожен громадян України має пам ' ятати істинних героїв, які поклали своє життя за відродження незалежної та вільної держави. Це ж стосується і молоді, яка не знає, куди рухатися і чиїм поглядам вірити. Ми маємо об'єднати молодь і старше покоління, щоб вони могли обмінятися історією і досвідом. Молодь має зрозуміти, що держава потребує свідомих громадян, які зможуть відстоювати свою країну. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]