Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.08.2015 13:21

Народна Спілка Німеччини

Громадський діяч, підприємець, еколог. Голова ГО "Українська військова організація СПАС-23"

Робота Народної Спілки в Україні ведеться відповідно до міжурядової Угоди про догляд за військовими могилами, підписаної 29 травня 1996 року.

Українська військова організація СПАС-23 разом із співробітниками німецького посольства в Україні та представниками українського Міністерства Оборони 18-19 серпня 2015 року прийняли делегацію  Народної спілки Німеччини. Головною метою зустрічі був догляд за могилами  загиблих  воїнів  на українській  і  німецькій землях, що є конкретним виявом порозуміння і примирення між українським і німецьким народами.  

Робота Народної Спілки в Україні ведеться відповідно до міжурядової Угоди про догляд за військовими могилами, підписаної 29 травня 1996 року. В рамках цієї Угоди Федеративна Республіка Німеччини за рахунок власних коштів забезпечую збереження українських військових поховань і догляд за ними в Німеччині. За підтримки держави волонтери доглядають могили радянських солдатів і пам’ятник Радянському воїнові. У дні 8 і 9 Травня багато німців приносять квіти й вшановують пам'ять загиблих та полеглих у війні.

В свою чергу на території України під час Другої світової війни і в наступні роки загинуло близько 400.000 німецьких солдатів. Основні завдання Народної Спілки в Україні - догляд за збірними кладовищами та кладовищами військовополонених, а також перепоховання німецьких загиблих часів війни. Нарешті, після числених відмов від української влади,   німецька сторона отримала доступ до військових поховань у центрі Києва на Аскольдовій могилі.

Протягом 4-х років з моменту укладання Угоди Народна Спілка Німеччини побудувала 5 збірних кладовищ в Україні(Київ, Харків, Кіровоград, Гончарне, Потелич), на яких і сьогодні проводяться перепоховання. Робота проводиться ще з 1992 року, і до кінця 2014 були ексгумовані і перепоховані на збірних кладовищах(Запоріжжя, Донецьк, Одеса, Славута, Самбір, Полтава, Київ-Сирець) останки понад 140 тис. загиблих часів війни. Надалі цю роботу передбачається продовжити, щоб до 2018 року перепоховати останки ще близько 10 тис. загиблих німецьких військовослужбовців. У проведенні пошукових робот допомагають солдати Збройних сил України, спеціалісти з ексгумації. та українські студенти.

Велике значення має всеосяжна робота з ветеранами, молоддю та "третьою гілкою влади" - змі. Народна Спілка Німеччини організовувала й фінансувала 15 міжнародних зустрічей ветеранів, серед яких були українці, росіяни, білоруси та німці. Ветерани брали участь в основних пам ' ятних заходах ,які проводилися в Німеччині в День всенародної скорботи.

Щодо молоді, то Народна Спілка Німеччини організовує міжнародні молодіжні табори в Україні й Німеччині. Щороку близько 100 українських та німецьких дітей доглядають за військовими могилами в Україні та Німеччині. 

Також, на сьогодні, увага нації і її майбутнє зосереджено ще в одних руках - змі. Нашим завдання є залучення журналістів до організованих заходів та співпрацюючи з ними, повідомити громадян про зроблену роботу.

Вперше спільна робота молодих солдатів Бундесверу та Української Армії розпочалася 6 років назад і триває дотепер. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]