Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.04.2021 13:32

Співфінансування ремонтів доріг в громадах в рамках "Великого будівництва", як це діє?

Позаштатний радник на громадських засадах голови Укравтодору, президент Української Асоціації проектних організацій (UADO)

5 квітня цього року Служба автомобільних доріг у Львівській області "Укравтодор" і Дрогобицька громада підписали морандум щодо ремонту доріг в Дрогобицькій агломераціїї

Для ініціативних громад у держави завжди знайдеться час, ресурси та взаєморозуміння!

Так, в рамках програми Президента України "Велике будівництво" у Дрогобицькій ОТГ Львівської області незабаром будуть нові, сучасні, безпечні, освітлені дороги завдяки співфінансуванню відновлення доріг з державного та місцевого бюджетів.

Такий Меморандум про співпрацю та взаємодію у питаннях відновлення доріг підписала Служба автомобільних доріг у Львівській області та Дрогобицька об’єднана територіальна громада. В рамках цього Меморандуму на території агломерації буде реалізовано два проєкти: будівництво нової об’їзної дороги Дрогобича та облаштування безпекової інфраструктури на трасі Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Детальніше про це тут.

Дуже вигідний проект для громади і стратегічно важливий для держави.

Вітаю Дрогобицьку ОТГ та Службу автомобільних доріг у Львівській області​ з таким потужним проектом в сфері будівництва доріг! Аналогічні проекти повинні не лише покращити транспортну розв'язку в містах, але й підвищити рівень безпеки руху та покращити екологічну ситуацію в прикордонних громадах, через які проходять Міжнародні транспортні коридори та великі потоки транзитних вантажівок.

Держава на будівництво з "нуля" об’їзної дороги Дрогобича та освітлення траси Т-14-18 передбачила 200 млн грн, при цьому Дрогобицька громада на виготовлення проєктно-кошторисної документації - виділить 1 млн грн.

P.S. Нагадаю, що нещодавно Укравтодор запустив експертну платформу Transport City Projects, яка допомагатиме містам реалізовувати великі інфраструктурні проєкти. Вказана платформа Transport City Projects допомагатиме з інфраструктурними об'єктами, які міста не можуть самостійно профінансувати за бюджетні кошти. Планується, що експерти допомагатимуть містам залучати фінансування, проводити перемовини з інвесторами та надаватимуть необхідні консультації. Крім цього, експерти будуть залучені до вирішення транспортних проблем у містах і займатимуться проведенням аудитів та розроблятимуть ефективні рішення цих проблем. Детальніше про це тут.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]