Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.07.2016 15:12

Порушення прав адвокатів: історичні паралелі

Перший відомий світу адвокатський страйк відбувся у Франції часів Людовика XIV. На арешт адвоката Футона його колеги відмовилися, до звільнення Футона, відвідувати королівські суди. І король був змушений звільнити адвоката...

На адвокатів вчиняють тиск в усі віки, і не лише в нашій країні. Адже адвокат часто-густо знаходиться між молотом і наковальнею конкуруючих інтересів.

Думаю, рішучим заходом адвокатів має слугувати не силова дія, як то мітинг під АП, а простий процесуальний крок колосальної сили. Бо ми колеги, на мій погляд, маємо в першу чергу керуватися розумом, а не емоціями.

Адвокат є учасником суду. Без нього суд втрачає не лише легитимність, але й легальність. А держава без суду просто стане. Тим, хто приймає владні рішення, варто задуматися, що вони робитимуть, якщо раптом доведуть адвокатів, - адвокати домовляться й один тиждень будуть ігнорувати всі слідчі й судовві дії за участю НАБУ... Адже історія королів часто повторюється. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]