Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.09.2015 19:07

Війна та тиранія - рівноцінні виклики

В.Черчіль у своїй відомій Фултонській промові визнав війну й тиранію рівноцінними загрозами для світу й кожної окремої держави. Чи варто забувати про це українцям?

На днях народні депутати Т. Чорновол і О. Барна запропонувала без суду, законом України, конфіскувати в окремих осіб їх майно. Та мене особисто дивує не позиція окремих депутатів, а реакція громадянського суспільства на таку законодавчу ініціативу.

Одні, як я розумію, в цілому поділяючи мету законопроекту, пишуть лише про ризики позовів стосовно держави Україна до міжнародних судових інстанцій. Інші ж, визнаючи неконституційність таких законодавчих ініціатив, виправдовують подібні кроки й їх ініціаторів "викликами війни".

На мій погляд, боятися потрібно не міжнародних судів або осуду інших держав. Справжня загроза для Українського народу й молодої держави Україна - перетворитися на територію тиранії. Тиранії, в якій замість права, мета, як її розумітимуть можновладці, почне виправдовувати будь-які засоби... Адже це вже було в нашій недавній історії.

В.Черчіль, людина, яка бачила всі страхи спустошливих світових воєн, у своїй  Фултонській промові недарма визнав війну й тиранію рівноцінними загрозами для світу й кожної окремої держави. Адже тиранія  знищує державу й народ зсередини, а війна - ззовні.

Пропозиція відбирати без суду, без доведення вини, з політичної доцільності, - тиранія. Наступний крок в такому випадку - садити законом і без суду до в'язниці. А що далі, в зоні тиранії? Голод, холод і безправ'я! Нуль - ціна людського життя. Невже за це боролися прийдешні покоління та борються нинішнє покоління українців?  
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]