Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.04.2015 00:46

Проти адвоката Андрія Федура порушили кримінальне провадження

Сьогодні в Києві мінують метро. У київських бортничах люди труяться водою й жодного кримінального провадження. Щодня гинуть люди. А в Генеральної прокуратури немає інших справ, як адвокат, що погрожував слідчому.. Невже коментованим кодексом по голові?

Крім енергії й рішучості для успіху народу необхідна елементарна повага до закону. Бо без поваги до писаних і неписаних правил життя держава розвалюється, а народ спускається на рівень варварів-дикунів.

Завзяття прокурорам і слідчим завжди було не займати. А от із почуттям не лише закону, але й здорового глузду не завжди добре. Пишу так не тому, що питання стосується мого колеги-адвоката Андрія Федура. Ні. Просто коли слідчий заявляє, що його процесуальний супротивник-адвокат погрожує його життю, це даруйте за нечемність, звучить безглуздо. Уявляється такий собі адвокат з коментованим кодексом в 1000 сторінок, який кричить: як дам тобі кодексом по голові! Бо чим ще може погрожувати адвокат озброєному працівнику правоохоронного органу?

Але  коли на таку нісенітницю ставиться віза заступника Генерального прокурора й починається кримінальне переслідування адвоката за ст. 345 КК України, це вже не смішно. Це страшно. Адже вся державна правоохоронна машина починає нехтувати законом. Якщо найвищі державні агенти дозволяють собі такі дії та рішення, тоді в держави немає майбутнього! Лише крок - і на майдані стоятиме шибениця або гільйотина, а революційний конвент вирішуватиме кому жити, а кому -ні. Поки самих революціонерів не поведуть на страту.

У нас перегини та пресування адвокатів були при всіх попередніх Президентах України. Але зараз точно не час топтати право. Щиро сподіваюся, що нинішній Президент це розуміє. Ще декілька кроків правовим полем і державі Україна в її нинішньому вигляді просто кінець.

І ще, колеги-адвокати, ті хто каже: кому потрібен Федур він просто піариться. Мабуть Вам жодного разу власною шкірою не довелося відчувати на собі всю репресивну силу кримінального переслідування. На моє переконання, для піару жоден адвокат не захоче стати підозрюваним і втратити своїх клієнтів, навіть на короткий час. Не ті ставки: сумнівна слава або особиста воля.

При королю Людовику у Франції якось взяли під варту одного з відомих парижських адвокатів. Так всі його колеги, вороги по цеху вільного промислу, оголосили страйк, і король був змушений скасувати наказ про арешт. Шановні адвокати, час об'єднуватися та не сидіти в норах поки найвідоміших з нас починають смикати. Інакше коли прийдуть за Вами, вже нікому буде говорити!   

Я не є симпатиком Андрія Анатолійовича, але засуджую метушню ГПУ навколо нього, яка виглядає як безправ'я.  


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]