Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.07.2014 11:17

Президент вірить, що Росія - правова держава?

Вчора, 10 липня, Президент України П. Порошенко повідомив ЗМІ, що дав доручення знайти для Н. Савченко відомого російського адвоката. Невже Президент вірить, що суд в Росії вирішує такі справи за законом?

Коментар Президента завжди має певний месидж. Наприклад, вчора П. Порошенко як Президент України доручив шукати адвоката Н. Савченко, українському військовому льотчику, взятому під вартою на території Росії. Невже Петро Олексійович вірить, що в Росії по справам, які мають політичне значення, існує правосуддя? 
М. Ходорковського, Б. Березовського, П. Лебедєва й інших відомих росіян захищала ціла команда відмінних адвокатів. І хіба рішення в їх кримінальних справах приймалося в юридичній площині? Як судді у м. Воронежі ФСБ або інша структура реальної російської влади скаже, таке рішення особа в мантії судді й прийме, навіть не сумнівайтеся.
Звичайно, адвокат з іменем в Росії в такому процесі потрібний. Але, в першу чергу, щоб помножити на нуль і довести російському суспільству всю недоведеність і незаконність обвинувачення Н. Савченко за російським кримінальним і кримінальним процесуальним законом.
Натомість, заявивши про "пошуки адвоката", Президент України легамітизував процес у Росії. Адже люди в інших державах, особливо розвинутої демократії, подумають: 1) адвокат щось вирішує в такому процесі; 2) судовий процес відбувається, як мінімум, за мінімальними стандартами кримінального судочинства. Але ж, як зазначалося, це не так. 
На мою думку, як законника, українська влада має називати кримінальні процеси в Росії типу "справи Н. Савченко", незаконними і нікчемними. Порівнювати їх з відомими процесами  фашистської Німеччини або СРСР часі суду на Бухаріним. І прямо зазначати: адвокат у Росії - фіговий лист на тілі суду. Яке рішення напише влада, таке рішення озвучить у вироку суддя.
Російське кривосуддя, тільки з відомих справ, просто вбило в тюрмі свого громадянина Магнітського, катувало Алексаняна, навіть нехтуючими вказівками Європейського суду... І державним агентам як на мене, бажано пам'ятати про це.  
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]