Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.04.2014 12:23

Амністія сепаратистам недопустима!

Амніятія є актом гуманізму. Як адвокат вважаю любов до ближнього основоположним принципом кримінального права. Але коли в Україні росхитується держава, амністія щодо злочинів, вчинених в інтересах окупантів, є недопустимою!

Кабмін сьогодні, 22 квітня 2014 року, вніс на розгляд Верховної Ради України проект закону України "Про недопущення переслідування та покарання осіб щодо подій, які мали місце під час масових акцій громадянського спротиву, які почались 22 лютого 2014 року". Законопроект передбачає амністію щодо злочинів, вчинених за низкою статей КК України (посягання на територіальну цілісність, масові заворушення і т.д.).

Однак незрозуміло, який месидж такий законопроект несе так званим сепаратистам. Адже деякі члени Кабміну України лише на тому тижні розповідали про антитероричтичну операцію, диверсійні групи на території України та проплачених найманців-протестувальників!

Так і хочеться сказати: шановні, схаменіться! Яка амністія? Хоче повторити долю попередників? Адже українськими містами їздять професійні головорізи та вербують людей до незаконного збройного формування "армія донецької республіки"... А тут амністія, причому для всіх: і організаторів, і тих хто вже завтра увільється рядовим до "армія донецької республіки". Цікаво, тих хто зараз очолює антитерористичний центр і тих, хто командує ЗС України, хоч інформували про таке диво юридичної думки?

Кримінальне право - наука. Така сама, як і математика. Ну не рахують же наші політики інтеграли та диференціали. То чому вирішили, що кримінальний закон можна писати без наукового прогнозу на день завтрашній і день післязавтрашній? 
Не потрібно оголошувати на камери про порушення кримінальні провадження, якщо сьогодні не можете притягти винних до відповідальності. Але й амністувати страшні злочини, що створюють передумови до братовбивчої війни, також недопустимо! Поки будете приймати амністії, як у 1918 році універсали, профукаєте державу!

Хоче випустити пару? Почніть з мови, тим більше, що російська мова є рідною для більшості населення України. Так склалося історично...

І наостанок суто юридичні питання. Амністія за чинним Кримінальним кодексом України є актом звільнення від покарання, а не від кримінальної відповідальності. То може спочатку розберемося, хто і в чому винен, а потім будемо вирішувати питання про прощення?
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]