Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.04.2014 15:52

Амністія сепаратистам недопустима!

Мета покарання - запобігання вчиненню нових злочинів як самим обвинуваченим,так і іншими особами. Амністувати супаративстів - розписатися у неефективності кримінального закону й державної влади.

Державний примус і гуманістичні  дії повинні виконувати у правовій державі певну конституційну функцію. Примус, у тому числі кримінально-правовими засобами, має захищати основоположні суспільні цінності (життя й здоров'я людини, конституційний лад, власність, громадський порядок і громадську безпеку тощо) від протиправних посягань. Державний гуманізм - має індивідуалізувати окрему людини, врахувати її найвищу цінність у суспільстві. Але державний гуманізм не може перетворюватися на всепрощення... 

Пропозиція амністувати сепаратистів - злочин. Адже державну владу України пропонують перетворити на "ганчірку, об яку витирають ноги". І це в ситуації, коли на території України неоголошена війна!

Чого досягне амністія сепаратистів, людей, які не лише захоплювали будівлі, але й брали в заручники інших людей? Така амністія створить враження вседозволеності та безкараності! І як наслідок, призведе до подальшої активізації антиукраїнських сил. Більше того, амністія буде непослідовним кроком, який створюватиме дисонанс із прийнятим Верховною Радою України 08 квітня 2014 р. законом про посиленням кримінальної відповідальності за сепаратизм. 

Нерішучість і "гуманність" у такій ситуації сприйматиметься такою картинкою: українську владу можна шапками закидати! А мала б бути інша картина, якщо звичайно прагнемо зберегти Україну: у нас є танк, як в Росії 1993 року, і він стріляє. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]