Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.03.2014 14:34

Затримання адвоката Дениса Бугая - саботація кредитування України!

Повага до адвокатів - основоположна західна традиція. Гамір із затримання Генеральною прокураторую України адвоката Дениса Бугая, очевидно, шкодить іміджу держави Україна та її нинішнього політичного керівництва.

Уважно заслухавши інтерв'ю керівників прокуратури України, О. Махніцького та М. Голомші, висловлю наступне.

По-перше, навіть найвищі прокурори народом не обираються. Відповідно, перш ніж давати коментарі по конкретній кримінальній справі та погрожувати адвокатам, юристу держави-прокурору варто було б подумати, чи не шкодить його публічна позиція Уряду України й вищому керівництву держави. На те у прокурора влада, щоб не допускати непотрібного резонансу. Мені особисто здається, що вихід Генерального прокурора України на трибуну по конкретній справі - це завжди нефаховість і недосвідченість виконання рутинної правоохоронної роботи! Не варто цим пишатися й через ЗМІ погрожувати невизначеному колу осіб кримінальними справами! Таких суспільство вже бачило, й вони погано закінчили...

По-друге, не маю звички коментувати справи, які не знаходяться в моєму провадженні. Але зауважу, оголошення навіть імені підозрюваного - грубе порушення презумції невинуватості. Звичка на телекамеру здійснювати кримінально-правову кваліфікацію дій певних осіб, у тому числі тих, які обіймають державні посади, допустима для політиків, але не для прокурорів. 
Чемність і закон - головна зброя прокурора, але як тоді виглядє звернення до особи "Бугай", це рівень культури генпрокурора або сільського дільничного?

По-третє, не прокурору оцінювати, як адвокат отримав свій статус, тим більше якщо сам вчора був адвокатом. Але з іншого боку, статус адвоката вимагає в будь-якому кримінальному провадженні проводити з адвокатом процесуальні дії виключно за погодження прокурора області, Генерального прокурора України або його заступника. І щось я не почув, щоб ті, хто виступали перед ЗМІ, повідомили, що вони особисто щось погоджували у справі Д. Бугая. Необгрунтованість прокурором необхідності позасудового затримання адвоката навіть коментувати не хочеться.

І, по-четврте, навіщо залякувати працівників СІЗО? Адже кожен, хто стикався з цією системою, точно знає, що там необгунтовано не відпускають, швидше -навпаки. Якщо сплинув час утримання під вартою - нічого махати руками!

Сподіваюсь, виконуючий обов'язки Президента Україна знайде час і мужність давати необхідні доручення органам прокуратури України, аби їх діяльність поверталася в законне річище. 


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]