Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.07.2023 17:06

Рекомендації для людей, які грають в азартні ігри, щодо запобігання залежності

Кандидатка психологічних наук, науковиця, практикуюча психологиня ГС "Центр відповдальної гри"

Важливо не допустити розвитку ігрової залежності.

Три роки тому в Україні легалізовано гральний бізнес. Тож на часі актуальним є питання впровадження в нашій державі практик щодо соціально-відповідального ігрового бізнесу, а також комплексних заходів попередження та лікування залежності від азартних ігор.

З цією метою, в рамках першого в Україні дослідження ігрової поведінки серед гравців в азартні ігри, командою науковців ГО «Центр відповідальної гри» було запропоновано основні принципи самодопомоги особам, які грають в азартні ігри. Важливо не допустити розвитку ігрової залежності.

Отже:

1. Будьте добре інформованими!

Кожна людина, яка грає в азартні ігри, повинна усвідомлювати, що гра може затягувати та призводити до хвороби (залежності від азартних ігор).

2. Майте різносторонні інтереси!

Для того, щоб не пристраститися до гри, необхідно мати різносторонні інтереси, можливо, хобі або ж інші активності, що наповнюють життя сенсом та приносять приємні враження.

3. Зберігайте баланс!

 Намагайтеся зберегти баланс між азартними іграми, як засобом формування дозвілля та іншими аспектами Вашого життя, такими як робота, сім’я, друзі та хобі. Не грайте більше трьох годин на день і одного разу на тиждень.

4. Будуйте хороші сімейні стосунки!

Людям вкрай важливо мати довірливі стосунки з рідними, вміти давати та отримувати любов, підтримку. Цінуйте та піклуйтеся про тих, хто для вас є близькими. Наші хороші стосунки – наш скарб!

5. Підтримуйте соціальні контакти!

 Підтримуйте чудові відносини з друзями, приятелями, колегами. Влаштовуйте чаювання, запрошуйте один одного на зустрічі, плануйте разом дозвілля.

6. Ведіть активне соціальне життя!

Ходіть на концерти, в театр або кіно. Відвідуйте інші соціальні заходи, які Вам до душі.

7. Бережіть та уважно ставтеся до себе!

Ніколи не сідайте грати напідпитку чи у пригніченому настрої. Якщо ви не повністю себе контролюєте – це найпростіший спосіб програти більше, ніж хотілося.

Пам’ятайте, що меланхолія, пригніченість, нудьга сприяють бажанню відволіктись від реальності, що може стати підґрунтям для розвитку залежності.

Вчіться спостерігати за собою, щоб розуміти, що відбувається у Вас на душі. Шукайте спосіб вирішити проблему, а не втікати від неї.

8. Намагайтеся підтримувати здоровий спосіб життя!

Пам’ятайте, в здоровому тілі - здоровий дух. Не нехтуйте фізичною активністю.

Шкідливі звички, відсутність цілей та планів на майбутнє, багато вільного часу можуть сприяти розвитку проблем із грою. Тому уважно ставтеся до свого життя та дозвілля.

9. Навчіться розпізнавати ознаки залежності.

Якщо Вам тяжко притримуватися вище зазначених рекомендацій, попри те, що азартні ігри є не невід'ємною частиною Вашого життя, або ж Ви помічаєте, що часто думаєте про азартні ігри, відчуваєте нездоланний потяг до гри, втрачаєте контроль над своїми витратами, часом за грою - не зволікайте,  зверніться за допомогою до професіоналів.

Ми вважаємо, що виконання цих рекомендацій може допомогти Вам уберегтися від проблем,  пов’язаних із грою. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]