Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.07.2021 12:00

Президент повернув конкуренцію в коронавірусні закупівлі!

Координатор з моніторингу медичних закупівель

Президент України підписав зміни до закупівель COVID-19

Підписано Закон України Про внесення змін до розділу X «Прикінцеві і перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель).

Які зміни привнесе Закон та на що необхідно звернути увагу замовникам?

Перш за все, істотно скорочено перелік товарів, що їх можна закупити без аукціону.

До нього входять лікарські засоби, вакцини або інші медичні імунобіологічні препарати, розхідні матеріали для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 та медичні вироби для вакцинації від COVID-19, медичне обладнання та системи постачання медичних газів.

Перелік таких лікарських засобів та порядок їх закупівлі затверджується Кабінетом Міністрів України. Повний текст переліку наразі не оприлюднено.

Закупівля інших товарів та послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та
пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) (крім тих, що були вказані вище), здійснюється із застосуванням спрощених закупівель.

Підписаний Закон має чітко визначений термін дії, а саме на період дії встановленого Кабінетом Міністрів України карантину.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]