Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.06.2021 13:12

Знову зміни до Переліків! До 31 серпня оновлюйте запаси ліків та придбавайте обладнання

Координатор з моніторингу медичних закупівель

Кабмін оновив Перелік та доповнив розділ "Лабораторне обладнання"

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.06.2021 №  640 внесено зміни до переліків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 20.03.2020 №№ 224 та 225.

Даними змінами доповнено підрозділ «Лабораторне обладнання» розділу «Медичні вироби, лабораторне обладнання, розхідні матеріали, реагенти для лабораторних досліджень», а саме:

8419

Секвенатор нуклеїнових кислот.

Отже, заклади, що здійснюють лабораторні дослідження у разі потреби зможуть закупити вказане обладнання шляхом застосування процедури Звіт про укладений договір COVID-19.  Закупівля має проводитися без урахування податку на додану вартість.

Дію карантину подовжено відповідною Постановою до 31.08.2021. Це потрібно враховувати при визначенні строку дії договору, який укладається за процедурою закупівлі  Звіт про укладений договір COVID-19.

Зауважую, що ті із замовників, що включені до переліку опорних лікарень, але на даний час знаходяться в резерві та не надають допомогу хворим, мають повне право здійснювати закупівлі за коронавірусною процедурою  в якості підготовки до чергової хвилі пандемії. Про її наближення вже попереджують спеціалісти.

Як саме такі замовники можуть підготуватися до можливого погіршення ситуації? Що саме можуть закупити, крім створення необхідного запасу лікарських  засобів?

Багато чого, можна задіяти майже весь Перелік 225.

Перш за все – провести ремонт приміщень у разі необхідності. Ті замовники,  що надають допомогу хворим на COVID-19, можуть провести як поточний, так і капітальний ремонт своїх будівель та споруд, застосувавши процедуру закупівлі  Звіт про укладений договір COVID-19. А ремонти краще проводити у сприятливу пору, а не в кінці року.

Про всяк випадок звертаю увагу –  капітальний та поточний  ремонти  ‑ так, нове будівництво – ні. За коронавірусною процедурою ви можете відремонтувати будь-яке належне вам приміщення, але не маєте права будувати нове.  Для нового будівництва обирайте, будь ласка, іншу процедуру закупівлі.

Про проведення ремонтів я писала неодноразово, приділяючи увагу різним моментам ‑  правильному визначенню предмета закупівлі, коштам, різниці між поточним та капітальним ремонтом, чи всі приміщення можна ремонтувати за коронавірусною процедурою. Ознайомитися можна тут  та тут.

Необхідне обладнання (рентгенівський апарат, апарат УЗД, апарат МРТ та багато іншого згідно з Переліком 225) – якщо залишилася незакрита потреба, саме час провести його закупівлю, враховуючи, що термін його постачання може бути тривалий. А також у разі необхідності відремонтувати та провести технічне обслуговування вже наявних приладів та обладнання. 

Для того, щоб вирішити проблему забезпечення безперебійним електроживленням, заклад охорони здоров’я  не обов’язково має находитись в переліку опорних лікарень. Як закупити відповідну систему правильно та без проблем, вже розповідала. Головне – не забувайте, що система (а саме так зазначено в Переліку 225) повинна складатися більше, ніж з одного елементу.

Так само будь який заклад охорони здоров’я може придбати систему постачання медичних газів (киснепостачання), а також все, що зазначено у відповідному розділі Переліку 225.

Щодо тих лікарень, які офіційно вже не мають статусу «ковідних», та як бути з уже розпочатими триваючими закупівлями, то більш детально можна прочитати тут.

І наостанок нагадаю про вчасне оприлюднення інформації про закупівлю (звіт про договір, сам договір з додатками до нього протягом трьох робочих днів, звіт про виконання договору ‑  протягом двадцяти робочих днів з  дня закінчення строку дії договору про закупівлю або його виконання сторонами, або його розірвання).

Вивчайте Перелік 225, читайте мій блог та проводьте закупівлі впевнено!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]