Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.04.2021 11:50

Постачання електричної енергії – коронавірусна процедура!

Координатор з моніторингу медичних закупівель

Кабмін додав до ковідного переліку товарів, робіт і послуг продаж електричної енергії

Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2021 № 272  знову внесено зміни до Переліку. На цей раз бюджетні організації, зокрема, лікарні, які не встигли обрати електропостачальника і у яких завершується термін постачання електричної енергії від постачальника «останньої надії», продовжуватимуть отримувати електроенергію без перебоїв.

Кабінет Міністрів України постановив:

1. Внести зміну до переліку товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 р. № 225 “Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 31, ст. 1074, ст. 1077, № 42, ст. 1361, № 100, ст. 3250), доповнивши розділ “Роботи та послуги” абзацом такого змісту:

“Постачання (продаж) електричної енергії постачальниками універсальних послуг бюджетним установам за ціною, що не перевищує ціну універсальної послуги для малих непобутових споживачів (з урахуванням послуг з передачі та розподілу) на відповідній територіїˮ.

2. Ця постанова діє протягом 60 календарних днів з дня її опублікування.

На що хочу звернути увагу.

Виходячи з тексту даної Постанови, вона стосується будь-яких замовників (бюджетних установ), не лише тих, хто має відношення до боротьби з коронавірусною хворобою зокрема та до медицини в цілому.

Дія Постанови – 60 календарних днів з дати оприлюднення. Сьогодні, 01.04.2021, Постанова оприлюднена на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

Інформація стосовно введення в дію Постанови сьогодні вказана на сайті ЛігаЗакон (пункт 6).

НКРЕКП на своєму сайті відмічає, що вітає внесення таких змін, оскільки вони спрямовані на захист прав споживачів електричної енергії. Зокрема, бюджетні установи, в тому числі лікарні, які не встигли обрати електропостачальника і у яких 1 квітня 2021 року завершується термін постачання електричної енергії від постачальника «останньої надії», продовжуватимуть отримувати електроенергію без перебоїв.
Прийняті зміни надають право таким установам, без проведення тендерних процедур із закупівлі електроенергії, укладати договори на постачання електроенергії за ціною, що не перевищує ціну універсальної послуги для малих непобутових споживачів (з урахуванням послуг з передачі та розподілу) на відповідній території.

Отже, прийнята постанова надає право організаціям без проведення тендерних процедур із закупівлі електроенергії укладати договори на постачання електроенергії за ціною, що не перевищує ціну універсальної послуги для малих непобутових споживачів (з урахуванням послуг з передачі та розподілу) на відповідній території.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]