Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.03.2015 19:28

Правила реформування України. Метод Яценюка

Антиквар, галерея "АтрибутЪ"

Остання надія нації

« З українцями можна робити все, навіть експериментувати з «реформами», тільки з ними потрібно правильно розмовляти, пізніше я вас навчу,- сказав Арсеній Петрович завершуючи нараду з колегами і продовжив,- Отже друзі  зара ніхто не розбігається, а як і домовлялися  всі йдемо на спортмайданчик, попідтягуємося, прес покачаємо.  Там я і продовжу свою проповідь»

Вже у фітнес-клубі навантаживши як слід трапецієподібні м’язи  і  помірявши тиск, керівник уряду продовжив: «Зрозумійте, народу  не можна давати час для роздумів . Наприклад   забороняється говорити : Шановна громадо! Чи погодитесь ви, щоб ми для вас підняли тарифи на газ, воду, тощо, в 3-7 разів ? По міркуйте  будь-ласка про це , а ми  через день  знову перепитаємо вас. Н е можна їм давати час для роздумів . Розумієте? Треба буквально завтра опублікувати «соціологічне опитування» якоїсь  контори, де нібито народ готовий під час війни платити трохи більше.  А  післязавтра вже розпочинати ці реформи. Е питання?

Тепер про інші покращення. Айварас здається вже анонсував повну ліквідацію Антимонопольного комітету. Нічого цим неробам  штани протирати, тим більше, що галузевих монополістів у нас начебто  і не має, а про картельні змови ми читали тільки в книжках. Трохи про неприємне. В цьому році треба скоротити на 100 осіб апарат  Мінекономіки, це приблизно 50% штатної чисельності. Про цю реформу, і те, що це саме реформа    треба оголосити завчасно. Звільнених  заспокойте, через 1-2 місяці після цього знову наберемо їх, і додатково 100-150 працівників у апарат Мінсоцполітики, для налагоджування виплат компенсацій у зв’язку з підняттям тарифів. Звісно, що  новопризначених чиновників в будь-якому  випадку не вистачить, аби зареєструвати 30 млн малозабезпечених громадян які потребуватимуть  компенсацій,(трохи засмучено) але то таке. І ще одне, не забудьте додати пару «сюрпризів» у погоджувальні документи, хай там як, але  компенсації в тарифах мають отримати тільки найбільш наполегливі з нужденних.

Друзі! З п’ятниці  після звіту уряду кожний міністр повинен спланувати свою прес-конференцію, отже записуйтесь у графік. Аби на самому заході все вийшло як слід  візьміть у когось з своїх рядових співробітників   ключі від іх квартири,  подалі від центра. Завчасно підготуйтеся до прийому гостей. Подбайте про ласощі до чаю. Де їх купувати сподіваюсь не треба пояснювати. Під час прес-конференції відправте когось з рідних у ту хібару, поратися. В разі будь-яких  ускладнень з журналістами  пропонуйте їм чайну церемонію по всім канонам з благовоніями та іншим, у себе вдома. Буде д уже цікаво (Сказати, що це буде цікаво, повинні ви) . Коли під’їдете до будинку дочекайтеся журналістів. Не забудьте поскаржитися їм на місцевий ЖЕК.  Заходьте  у під’їзд будинку не поспішаючи, з включеним ліхтариком на телефоні. Хай журналісти насолодяться графіті на стінах і густим запахом, що змушує мешканців цього будинку повсякчас тренерувати   затримку дихання на хвилину і більше.  

Поки не забув, під час пресухи не забувайте повторювати журналістам, що ми єдина європейська команда справжнього українського уряду, і нам притаманні  тільки аутентичні  європейські цінності(останнє речення слід говорити з особливим, трохи виснаженим  від роботи, але щасливим виразом обличчя). Наголосіть, що ми обрали тернистий, але єдино правильний шлях державних діячів. І тільки ми, як  уряд-камікадзе, (дослівно божественний вітер японської богині Аматерасу) зможемо принести на нашу землю  мир, злагоду і процвітання. Амінь.

Всі гуртом: «Амінь, Амінь, Амінь…».

Згадайте (нібито випадково), що в регіонах представники місцевої влади, в останні місяці, отримали реальний ковток свіжого повітря. Їм тепер грошей  вистачає буквально на все, власне як вони і просили. Тепер, завдячуючи реформам центральній владі, і щоб якось впоратись з валом додаткових надходжень на свої рахунки вони вимушені наймати додатковий персонал.

Десь в середені прес-конференції можете сказати таке: Останнім часом  ми в уряді спостерігаємо цікаву тенденцію. Майже всі тимчасово переміщені особи, які покинули окуповані території почали поступово поправлятися, тобто набирати вагу. І це на 442 грн.  допомоги від держави. У зв’язку з цим у нашого колеги Айвараса виникла цікава пропозиція, обкласти цих осіб невеличким податком, ну хоча б 15% з носа. А отримані кошти направити на добудову проекту «Стіна».

Колеги! По п’ятницям ми поки що змушені продовжити практику відрядження своїх членів на телешоу. Справа в тім, що народ під пиво краще сприймає будь-яке наше ноу-хау. Там, між іншим, населенню можна знову ж таки нагадати про обов’язкову і вчасну сплату нових, покращених тарифів. Додатково зазначити, що це «Ваша (народе) спільна відповідальність» (ваша говорити не треба, краще сказати наша спільна відповідальність ). Себто ми піднімаємо тарифи, а ви (народ) оцінюєте реформи і сплачуєте за «оновлені» комунальні послуги. Якщо за попередніми результами голосування у студії  людям раптом не сподобається ваша промова, розкажіть чутки, нібито Мінінфраструктури, по багато чисельним проханням  громадян розглядає можливість підняття вартості квитків на Укрзалізниці і авіа на 80%, на стільки ж можливе підняття акцизу на бензин. Потім запропонуйте ведучому переголосувати минуле опитування. Вкінці шоу на уточнююче питання експерта, щодо вартості квитків,  почервонійте ніби вам ніяково і загадково промовчіть».

 «Між іншим,  колеги, у нас що нема більше чого підвищувати? Народ вимагає реформ,- промовив один з урядовців, готуючись до взяття тяги у 80 кіло,- а ми зупинилися на пів дороги»

«У 2000-х, коли я був у фракції Черновецького в Київраді, - взяв слово запрошений на виїзне засідання народний депутат,- ми запропонували «Космосу» брати гроші за вхід на київські цвинтарі. Та й взагалі у нас є перелік з 300 відносно чесних способів  збору коштів з населення, наприклад оплата користування підземними переходами, плата за проживання на другому і вище поверхах, плата за користування парасольками під час дощу, тощо. Господи, чому ми взагалі з ними панькаємося, ось пробки по місту до цього часу існують… Це ж все можна капіталізувати, тільки дайте добро!»

«Зара у нас завдання одне, гідно відзвітувати про перший етап реформ, - сказав Яценюк,- а Ваші напрацювання знагодяться на наступних етапах реформування держави. Повертаючись до промови перед пресою, завершувати її слід на позитиві, приблизно так: Погодьтеся, дуже не звичайні у нас були останні 100 днів. Та  й минулий місяць! Більше 50%  чистого «вихлопу» , і всього за тиждень(останнє промовити пошепки), сподіваюся, що й наступні місяці будуть не гіршими. Та й взагалі, не дивлячись на те, що здавалось би минулий рік  були для країни важкий, все ж таки ми здобули свою гідність. А це повірте не мало.  Сподіваюся, що  2015 рік , завдячуючи нашим реформам стане для українців цікавим і в решті решт вдалим роком. (Тут недалеко до того , що і життя вдалося.) Ми , українці, гідні кращого життя (це треба сказати голосно ). Ми живемо набагато цікавіше ніж інші народи світу , ви згодні ? (Питати забороняється . Треба стверджувати!) Згодні ! Отож насолоджуйтесь життям

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]