Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.01.2020 14:05

Корупція в Україні - не зло, а фантасмагорична еротика!

Практикуючий адвокат в сфері кримінального права

Боротьба з корупцією - це модно та еротично як у жаби та гадюки.

В Україні вже чотири місяці існує повний цикл або «круговерть» боротьби з корупцією - НАБУ, САП, ВАК. 

Узагальнюючи всю їхню діяльність зі свого досвіду та судячи з позицій моїх колег-адвокатів, які також здійснюють правовий захист осіб від «антикорупційних переслідувань» - вирішив зробити дуже короткий аналіз.

Кожному відомо про те, що НАБУ і САП - єдині державні правоохоронні органи в Україні, де заробітна плата є найвищою. Від 50 до 70 тис. гривень. Також в НАБУ, наприклад, є департамент внутрішньої безпеки, який уповноважений сам провокувати детективів на отримання неправомірної вигоди. Іншими словами - Особа вирішила домовитись з детективом та запропонувала неправомірну вигоду (хабар в народі). По внутрішній інструкції детектив зобовязаний повідомити керівника і тд. Так ось - департамент УВБ здійснює умисні провокації та дивиться на поведінку детектива. Якщо той хоча б не повідомив про ситуацію  - його звільняють. В САП ситуація подібна. 

І в чому тут проблема? Здається все вірно! Десь в США це працює дуже ефективно і про хабарництво на рівні боротьби з корупцією мови йти не може. Однак в цій ситуації в силу вступає наша українська звичка скрізь бачити зраду, підлість та невимовну тупість. 

Одна нога в боротьбі з хабарництвом - САП, Друга нога - НАБУ. Що між тими ногами в наших реаліях - можна здогадатись. Цей орган традиційно нерозбірливий в зв’язках і реагує однаково на «антикорупційні» пестощі на нього - Вищий антикорупційний Суд.

Так ось - парадокс! Спеціалізована антикорупційна прокуратура не хоче здійснювати перекваліфікацію дій особи, бо НАБУ може мати підозри в отриманні неправомірної вигоди прокурами САП, а НАБУ гне лінію вручення повідомлень про підозру в конкретному провадженні навіть випадковим особам, бо у САП можуть виникнути сумніви в доброчесності детективів. Справа попадає в суд.  І  на арену виходить ОРГАН. Новий, блискучий, натертий та пишний.

І в таких видках звучать слова захисника  Ходорковського з РФ: «Я не можу гарантувати Вам виправдувальний вирок, але я точно знаю що зможу всьому світу показати недолугість наших судів».

Йшов шостий рік реформи…до жаби з гадюкою приєднався їжак-німфоман з Печерська, якому однаково добре зі всіма плазунами.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]