Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.07.2016 17:16

Як ми ЗАГСи ремонтували

Екскерівник Головного територіального управління юстиції у м.Києві

Діяли рішуче. У квітні було створено ініціативу від нашого управління, яка отримала назву «Врятуємо ДРАЦСи». Вирішили (нехай лише і частково, у межах моєї компетенції) виправити ситуацію з фасадами будівель та внутрішнім оздобленням.

Прийшовши по відкритому конкурсу на посаду начальника Головного територіального управління юстиції, я не тільки запровадив «Он-лайн будинок юстиції» та програму з вивчення іноземної мови Lingva . Skills , я став відповідальним за три сфери діяльності столичної юстиції: державна виконавча служба, нотаріат та відділи реєстрації актів цивільного стану.

З чого все починалось?

Діяли рішуче. У квітні було створено ініціативу від нашого управління, яка отримала назву «Врятуємо ДРАЦСи». Вирішили (нехай лише і частково, у межах моєї компетенції) виправити ситуацію з фасадами будівель та внутрішнім оздобленням.

ДРАЦСи привернули до себе увагу своїм зовнішнім виглядом. Старі, сірі, прорадянські. Це був справжній жах. Але труднощі лише загартовують. У квітні розпочали з найголовнішої проблеми - екстер’єру та прибудинкової території, реставрація сходів, а вже потім - генеральне прибирання. І вже до липня місяця запланований обсяг робіт було виконано. Зокрема, перший на черзі – Центральний палац урочистих подій за адресою - проспект Перемоги, 11. Далі в Оболонському ( просп. Оболонський, 28в) та Солом'янськомуДРАЦСах (бульвар Івана Лепсе, 1/28).

Після зовнішнього, зайнялись внутрішнім оновленням, позбулися усього старого. До ініціативи залучали усіх небайдужих, талановитих, молодих і охочих громадян. Надали їм величезну платформу для втілення їх найкреативніших ідей, для створення справжнього витвору мистецтв обмежень не було.

Як результат – оновлений інтер’єр. Мої співробітники творчо підійшли до ініціативи і самостійно оновили стіни та зали урочистих подій.

У громадськості виникають питання, наприклад: «Звідки у державної установи кошти на проведення відповідних реконструкцій?»

Все дуже просто. Важливість проекту важко переоцінити, тож до реставрації спільними зусиллями залучились та зробили свою справу наше управління та районні державні адміністрації столиці, яким я вдячний за плідну співпрацю. Ми надали матеріали, а вони працівників, для проведення відповідних робіт.

Тож поступово, step by step , реставруються ДРАЦСи, розпочинаючи з Центрального палацу урочистих подій, а далі районні відділи реєстрації актів цивільного стану, а саме Оболонський та Солом’янський. На цьому зупинятися не планую. На черзі Дарницький та Дніпровський ДРАЦСи. Тепер затишні, нехай не luxury, але ж акуратні та гостинні та відремонтовані, приведені до ладу палаци урочистих подій радо вітатимуть киян та гостей столиці.

Окрім цього, для громадян ми створили сторінки кожного ДРАЦСу у мережі Facebook , скористатися якими може кожен пересічний громадянин, отримати потрібну інформацію, проконсультуватись або ж просто прослідкувати за останніми змінами та ініціативами. На більшість питань наFacebook я відповідаю особисто та одразу даю доручення для вирішення проблемних питань.

Але і на цьому не зупиняємось. А зовсім нещодавно всімхто бажає укласти шлюб у романтичній атмосфері на оновленій території Дарницького ДРАЦС у , я пропоную в иїзн у церемонію - незабутнє свято для молодят та всієї родини на все життя. На мою думку, кожна церемонія одруження повинна бути індивідуальною, з урахуванням побажань наречених та їхніх батьків.

На сьогодні осучаснили та врятували вже два ДРАЦСи. Створили сторінки у мережі Facebook , запровадили виїзні церемонії. Але це лише початок і плани далекоглядні, в майбутньому кожен палац урочистих подій буде відреставровано, і ми повернемо традицію шлюбу для українців.

У бажанні зробити своє весілля не схожим на інші або втекти від звичних сценаріїв багато молодят сьогодні одружуються за кордоном. Але це дорого, ризиковано, а віддалена організація та контролювання процесу створюють безліч проблем. Саме так у мене і з’явилась ідея щодо оновлення і ремонту. Мета - створення більш комфортних умов реєстрації шлюбів, більш міцних союзів між українцями та збереження традиційної церемонії одруження.

На підході новий проект від Мін’юсту – реєстрація шлюбу за 24 години, почне діяти у Маріуполі, Северодонецьку, Херсоні, Києві, Одесі та Львові, а вже згодом і на всій території України вже у серпні.

Впевнений, що ми все зможемо!

P.S: Детальну інформацію та фото можно знайти за посиланням:

https://www.facebook.com/JusticeKyiv/

https://www.facebook.com/Stanislav.Kutsenko 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]