Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.02.2022 16:51

Як не втратити бізнес під час воєнного стану

Адвокат, директор Derchuk & DWP Law Firm

ТОП-3 поради від юриста

За останні кілька днів я отримав багато запитів на консультацію від власників компаній. Ключове, що їх цікавить: як продовжувати ведення бізнесу в умовах запровадження надзвичайного та воєнного стану?

З огляду на те, що в разі воєнного стану застосування законодавства буде мати свої особливості — тобто буде спрямовано на мілітаризацію та підвищення обороноздатності держави коштом бізнесу, — я вирішив підготувати ТОП-3 практичні поради для власників та директорів підприємств, як не втратити все та зберегти спокій.

Юристи — ваше все

У жодному разі не звільняйте юристів у цей непростий період (особливо бізнес-адвокатів), консультантів і спеціалістів з переговорів. 

Під час воєнного стану, дуже важливо мати юридичну опору. Вони допоможуть вам з питань ведення перемовин, швидкого прийняття рішень у нестандартних ситуаціях та оформлення документів, що фіксують зміну стану активів та їхнього стану, пов’язані з їх використанням у військових цілях.

Не забувайте про інвентаризацію

Обов’язково проведіть інвентаризацію основних та оборотних активів з метою підтвердження їхньої наявності та контролю за використанням.

За можливістю необхідно обмежити працівників у користуванні активами підприємства з метою їх збереження, адже майно, що належить компанії, можуть вилучити в процесі його використання.

Тримайте руку на пульсі бізнес-процесів компанії

Проведіть ретельний аналіз бізнес-процесів і прийміть рішення: або щодо скорочення їх обігового часу, або щодо максимального їх збільшення (збільшення або зменшення товарних запасів тощо).

І пам’ятайте: за будь-яких обставин зберігайте спокій і рівновагу. Адже імпульсивність у рішеннях може вплинути на бізнес-процеси в майбутньому. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]