Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.09.2012 15:56

Проти мене йде боротьба, але проблеми округу потрібно вирішувати ділом

Засновник "Медіа-Трейд Україна"

Для багатьох сучасних українців політика вважається брудною справою, чимось неправильним. Але кожен більш менш відчуває – настав такий час, що треба щось змінювати.

  Для багатьох сучасних українців політика вважається брудною справою, чимось неправильним. Але кожен більш менш відчуває – настав такий час, що треба щось змінювати. Першою спробою проявити себе публічно став «Народний список». Програма народного голосування дала мені можливість замислитися відносно політики і зробити перший крок. Крок складний. Мені це вдалося і я став переможцем програми. Наталя Королевська запропонувала йти по списку, як людина, що здобула найвищий рейтинг, як нове обличчя, як представник нового покоління. Адже ідея партії: нова політика, нові люди, нова якість життя. Але постало багато питань. Попередньо були вже певні досягнення, досвід, робота в компанії, з людьми. Все це реальні досягнення, реальні напрацювання – мої, моїх людей. Я розумів, що я їх заробив.  

Відносно «Народного списку», приємно, що звернули увагу, що є така можливість. Але водночас я став заручником: з одного боку показав лише яким я є в студії, але для партії на той момент я нічого не зробив. Тобто, я не заслужив того, щоб йти по списку і залишати за спиною тих людей, які працюють на партію багато років, які багато вже чого зробили. Для мене це було важливо. Тому і відмовився від місця в списку і почав передвиборчу боротьбу в одномандатному окрузі 196.

Відповідаючи на питання щодо недовіри до рейтингу партії і подолання партією «Україна – вперед!» 5-відсоткового бар’єру, то я впевнений в успіху! Я впевнений, що відсотків буде більше і в парламент прийде достатня кількість людей, щоб створити свою фракцію. Так само я впевнений, що мені по дорозі з партією «Україна – вперед!», з Наталією Королевською. Адже задекларовані ними речі, те, на що вони звертають увагу – це економічні зміни, базові зміни. І тому на вибори йдуть нові люди, які себе ще ні в чому не заангажували. Але люди по списку – це одне. А коли ти працюєш на окрузі – ти працюєш з людьми.

Таким чином, вирішуються два завдання. Перше – перемагаючи в окрузі, стає більше представників партії в парламенті: список і плюс ті, що прийшли по одномандатному виборчому окрузі. З точки зору розвитку на майбутнє, дуже важливою є самоідентифікація. Коли ти розумієш, що тебе вибрали люди, які за тебе голосували і як за частину партії, і як за людину, якій вони вірять, тоді вже ти є суб’єктом політики.

У вирі передвиборної боротьби достатньо поширена стала практика навішування ярликів, навішують їх на всі сили – на когось більше, на когось менше. Завжди вважається, що за певними діями стоять якісь люди, що створюють заколоти. Тому і зараз довкола партії, довкола кандидатів багато домислів і пліток. В партії «Україна – Вперед!» багато молодих людей, які вже чогось досягли у житті, які зробили себе самі, навіть на середньому рівні. Тому з ними важко «домовлятися» і тиснути на них теж тяжко. В останній час всі стали бійцями, по багатьом причинах. І саме такий тип людей найбільш складний для маніпулювання чи прямого управління.

Працюючи на Черкащині у своєму окрузі було проведено соцопитування в Черкасах і ми побачили, що ті відсотки які набирає «Україна – вперед!», вони забираються у Народної партії Литвина, у непрохідної сьогодні Соціалістичної партії Мороза. Тобто люди, які за комуністів або регіоналів голосувати вже не будуть, але голосувати за праву ідеологію теж не стануть – ті проголосують за нас. Тобто партії відбирають голоси не один у одного, а ми збираємо голоси людей, які розчарувалися у своїх лідерах і шукають нову достойну альтернативу. В своєму окрузі я маю об єктивно високі шанси на перемогу. І по моєму окрузі, і це теж гарний показник, тільки проти мене був виставлений «дублер». Тобто був виставлений ще один Блажевич, тільки Олександр Петрович. Тобто з 15 кандидатів, які зареєстровані, лише мене продублювали. Я не кажу, що це робота кандидата від влади, але так просто подібного б не сталося. Тобто проти мене йде серйозна боротьба, як проти основного гравця. Але влада на цьому окрузі перемоги не візьме при будь-якій ситуації. Звичайно, якщо не буде використаний адмінресурс і фальсифікації, якщо зверху не накажуть, кому які відсотки записати. В окрузі і в області настільки сильне не сприйняття правлячої партії, що хто б не прийшов під прапором Партії регіонів (навіть якщо це хороша людина) – виборці її не сприймуть. Великі ресурси витрачаються провладними кандидатами, але натомість підтримка дуже невелика.

Зі свого боку зрозумів – проблем багато, які треба вирішувати. Черкащина є серцем України. Але навіть порівняно з сусідніми регіонами, не люблю слово «депресивний», але є частково проблемним регіоном. При тому, що тут гарна природа, недалеко від столиці, прекрасна земля, але при цьому зубожілі люди. Це є такою квінтесенцією проблем, які зійшлися в одному регіоні. Не дивлячись на багатства землі і потенційні можливості – проблем багато. Навіть якщо порівняти з Вінницькою областю по рівню зарплати, то вінничани отримують у півтора рази більше. Не почавши роботу ми нічого не змінимо. Тому ми кожен день будемо використовувати максимально ефективно, щоб наші зобов’язання перед виборцями увійшли у законодавче поле. А увійти в курс справ парламенту допоможуть соратники по партії, які вже є народними депутатами. Отож це не займе багато часу, щоб ефективно працювати в сесійній залі, в комітеті та на мажоритарному виборчому окрузі. Сьогодні державна система багатьох ламає, але не можна виключати роль людини в історії. Наприклад у Грузії прийшла одна людина і ще десять чоловік, які змінили країну. Якщо в Україні на своїх місцях працюватимуть 25-30% справжніх професіоналів, до їхньої думки приєднаються і ті, що визначаються. Разом, ми сила, що здатна змінити ситуацію в країні.

Перші свої кроки при проходженні в парламент я б окреслив наступним чином. По-перше ініціювання запровадження системи «Електронний уряд». Необхідні незначні гроші, але невеликі зміни в систематизації інформації, можуть дати великі результати в плані контролю та отримання документів. Такі прості речі, як наприклад отримання акта на землю, це наскільки велика проблема. По-перше, це займає навіть до трьох років! Я вже мовчу про спадщину, якусь довідку… Та мільйон документів! А тим більше якщо це село, а з села необхідно їздити в район, а в район необхідно приїхати 20 або 30 разів, аби щось отримати! То навіть невеликі зміни, які можуть щось змінити, той самий «Електронний уряд» і «Електронний документообіг», принесуть людям багато користі. Щоб жителі мого округу у своїй сільській раді могли отримати будь-яку копію чи довідку, просто і без корупції. Це вже буде перемога.

Стосовно наступних законопроектів, то ми багато спілкуємося з людьми і для себе формуємо питання, які є проблемними. Вибираємо проблеми, які можна вирішити з найменшим опором, але які принесуть справді великий результат. Це будуть загальнонаціональні питання, але разом з тим, які необхідні цьому округу. Зараз таких питань дуже багато. Якісь проблеми ми вирішуємо на рівні наших громадських приймалень, складніші піднімаються на рівні партії.

Перемога в самому тяжкому місці, і праця по цьому місцю, і результат цієї праці – він і є показовим і для партії, і для кандидата. Адже свідчить про довіру. І коли робляться конкретні кроки, і є результат, і його видно в проблемному місці – це гарний ідентифікатор, що насправді партія робить. Не лише розповідає про майбутнє чи проголошує лозунги, а реально працює.

 

Теги: вибори
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]