Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.09.2016 12:17

Відновлення дорожньої інфраструктури - ключ до успіху всієї економіки

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Однією з ключових проблем України залишається транспортна інфраструктура. Перш за все, це незадовільний стан вітчизняних доріг, який, безумовно, має негативний вплив на розвиток нашої економіки.

     Як відомо, насьогоднішній день однією з ключових проблем України залишається транспортнаінфраструктура. Перш за все, це незадовільний стан вітчизняних доріг, який,безумовно, має негативний вплив на розвиток нашої економіки. Але також слідзвернути увагу на те, що така ситуація складається внаслідок нераціональногофінансування даної галузі. Фактично через відсутність спеціального фонду ускладі Державного бюджету України, спрямування коштів на підтримку доріг відбуваєтьсяза залишковим принципом. Як наслідок можна спостерігати погіршення їхньоготехнічного стану, нераціональне проведення ремонтних робіт і т. д.

Саме томуз метою вирішення цієї проблеми, мною та рядом моїх колег було внесено нарозгляд Верховної Ради проект Закону України «Про внесення змін до ЗаконуУкраїни «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодоудосконалення механізму фінансування дорожньої галузі» (реєстраційний номер4014а).

Відповідно,даним актом передбачається створення Державного дорожнього фонду в складіспеціального фонду Державного бюджету України. Планується, що джерелами йогонаповнення стануть ввізне мито на нафтопродукти і транспортні засоби, плата запроїзд автомобільними дорогами транспортних засобів, вагові або габаритніпараметри яких перевищують нормативні та деякі інші бюджетні статті.

Такожварто зауважити, що такі заходи дозволять не лише підтримувати технічний стандоріг на належному рівні, а й значно знизити показники смертності татравматизму від дорожньо-транспортних пригод шляхом встановлення нових дорожніхзнаків, налагодження системи освітлення, оновлення розміток, реконструкціїогородження та парканів і т. і.

Слідрозуміти, що даний законопроект не є раптовим актом, а виступає логічнимпродовженням поетапного реформування системи доріг України. Всі вище наведенізаходи повинні не просто раціоналізувати процес фінансування автомобільнихшляхів, а зробити його прозорим та відкритим для громадськості. З прийняттямцього акту кожному українцю буде чітко зрозуміло який обсяг коштіввиділятиметься на будівництво та реконструкцію доріг.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи