Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.09.2016 12:17

Відновлення дорожньої інфраструктури - ключ до успіху всієї економіки

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Однією з ключових проблем України залишається транспортна інфраструктура. Перш за все, це незадовільний стан вітчизняних доріг, який, безумовно, має негативний вплив на розвиток нашої економіки.

     Як відомо, на сьогоднішній день однією з ключових проблем України залишається транспортна інфраструктура. Перш за все, це незадовільний стан вітчизняних доріг, який, безумовно, має негативний вплив на розвиток нашої економіки. Але також слід звернути увагу на те, що така ситуація складається внаслідок нераціонального фінансування даної галузі. Фактично через відсутність спеціального фонду у складі Державного бюджету України, спрямування коштів на підтримку доріг відбувається за залишковим принципом. Як наслідок можна спостерігати погіршення їхнього технічного стану, нераціональне проведення ремонтних робіт і т. д.

Саме тому з метою вирішення цієї проблеми, мною та рядом моїх колег було внесено на розгляд Верховної Ради проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі» (реєстраційний номер 4014а).

Відповідно, даним актом передбачається створення Державного дорожнього фонду в складі спеціального фонду Державного бюджету України. Планується, що джерелами його наповнення стануть ввізне мито на нафтопродукти і транспортні засоби, плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні та деякі інші бюджетні статті.

Також варто зауважити, що такі заходи дозволять не лише підтримувати технічний стан доріг на належному рівні, а й значно знизити показники смертності та травматизму від дорожньо-транспортних пригод шляхом встановлення нових дорожніх знаків, налагодження системи освітлення, оновлення розміток, реконструкції огородження та парканів і т. і.

Слід розуміти, що даний законопроект не є раптовим актом, а виступає логічним продовженням поетапного реформування системи доріг України. Всі вище наведені заходи повинні не просто раціоналізувати процес фінансування автомобільних шляхів, а зробити його прозорим та відкритим для громадськості. З прийняттям цього акту кожному українцю буде чітко зрозуміло який обсяг коштів виділятиметься на будівництво та реконструкцію доріг.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]