Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.08.2016 13:18

Російські інсценування тривають не лише в Україні

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Москва ні в якому разі не збирається виконувати свої ж власні зобов’язання, які за природою є фіктивними, оскільки вони розраховані на інші цілі.

Поруч із імітацією нападу диверсійної групи у Криму, Кремль не залишає без уваги й Сирію. Вчора російська влада оголосила про те, що вона в односторонньому порядку кожного дня зупинятиме бойові дії на три години. Здавалося б, що таке рішення засвідчує добрі наміри Москви, оскільки метою такого припинення вогню є завезення в Алеппо гуманітарних вантажів. Але насправді дана заява є черговою імітацією Кремля.

Перш за все, це зумовлено тим, що трьох годин недостатньо для перевезення потрібного обсягу гуманітарного вантажу. Це зумовлено майже повністю зруйнованою інфраструктурою Алеппо, тому для виконання даної мети варто відвести більше часу (наприклад, від 48 до 72 годин, як це робилося у травні 2016 року).

По-друге, таке рішення є безглуздим навіть з точки зору військової справи. Російська влада зазначила, що припинення вогню буде тривати з 10-ої ранку до 1-ої дня. Відповідно, повстанці отримують чітку інформацію щодо початку військових дій і мають час, щоб до них приготуватися. Особливо нераціональність рішення Кремля підкреслюється його формою – односторонність та відведені три години. За ситуації, коли відбуваються інтенсивні бойові дії, російська армія не може чітко у відведений час зупинити артилерійські обстріли. Відповідно, закономірним є те, що насправді перемир’я і не наставало, оскільки сторони завдавали удару одна по одній.

Саме тому дане рішення приховує в собі зовсім інші цілі. Знову ж таки, це дискредитація сирійських повстанців з позиції того, що Москва, жертвуючи своїми інтересами, дає можливість рухатися гуманітарним вантажам, а її супротивники є аморальними й продовжують бойові дії. Також у даному контексті можна говорити про легітимацію своїх дій, оскільки російська армія матиме змогу зайняти позицію «жертви обставин» і порушувати власноруч встановлене перемир’я в разі нападу військ опозиції (хоча остання й не брала на себе жодних зобов’язань щодо підтримки ініціативи першої). У Сирії взагалі вважають, що Кремль в такий трьохгодинний «відпочинок» здійснюватиме бомбардування цивільного населення Ідлібу, яке раніше вже мало місце.

Таким чином, варто зазначити, що Москва ні в якому разі не збирається виконувати свої ж власні зобов’язання, які за природою є фіктивними, оскільки вони розраховані на інші цілі. Особливо слід зважати на те, що дане рішення з’явилося на фоні поразок урядових сирійських сил під Алеппо. Тому навряд чи після такого Росія робитиме широкі жести.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]