Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.08.2016 14:23

Острів Крим

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Закриття пропускних пунктів в Криму говорить про подальшу інкорпорацію окупованого півострову в російську імперську структуру.

Нещодавно Російська Федерація в односторонньому порядку майже повністю перекрила адміністративний кордон Криму з Україною. Якщо говорити конкретніше, то лише контрольно-пропускний пункт «Чонгар» працює у звичному режимі, на інших російські прикордонники відмовляються впускати людей. Така ситуація спричинила значне занепокоєння як і в Україні, так і у Криму, оскільки невідомо, як довго діятимуть обмеження і чим вони зумовлені.

Перша причина полягає начебто в діях диверсійної групи, яка з боку України намагалася прорватися до Криму. Дану версію особливо «розкручували» ряд російських одіозних ЗМІ. Зрозуміло, що здійснювалося це з метою подальшої дискредитації України в очах населення півострову. Варто зазначити, що така ситуація є абсурдною з огляду на характер її здійснення. Тобто, так звана озброєна диверсійна група в обхід українських прикордонників змогла напасти на російських. Враховуючи те, що Київ виключно дипломатичними засобами намагається врегулювати питання як і з Донбасом, так і з Кримом, дана ситуація дійсно є абсурдною. Тому згодом ця версія автоматично «зникла» із російських ЗМІ й почали розглядатися інші, більш логічні та правдоподібніші варіанти.

Другий варіант – дезертирство солдат із військової частини. Відповідно, в ряді населених пунктів Красноперекопського (Перекопського) району були помічені листівки, в яких зазначається про те, що розшукуються четверо осіб одягнених у загальновійськовий камуфляж. Дана версія є більш імовірною, оскільки підкріплюється відомостями щодо звуків пострілів поблизу Армянська. Така ситуація правдоподібна, але не пояснює факту переміщення значної кількості техніки по території півострова, оскільки навряд чи затримання чотирьох дезертирів може потребувати залучення всіх сил, дислокованих у Криму.

            Третій варіант – підготовка до навчань. Ця версія не виключає попередню, але й пояснює вище зазначений факт. Відповідно, у Криму відбувається підготовка до стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ-2016», тому очевидці й спостерігали рух берегових ракетних комплексів «Бастіон» у напрямку Старокримського полігону.

            У будь-якому разі все це говорить про подальшу інкорпорацію окупованого півострову в російську імперську структуру. Не так давно вона проявилася в ліквідації Кримського федерального округу з приєднанням його території до Південного та зміні ряду чиновників вищого рангу. Зараз інкорпорація продовжується у вигляді нагнітання страху та тотальної пропаганди, поступово підводячи політичну свідомість кримчан до загальноросійського зразку.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]