Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.06.2016 18:58

«Конкурс» на крісло народного депутат складає 54 особи

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Проміжна виборча кампанія показує, що в нинішніх умовах кожен голос у парламенті буквально на вагу золота, тож говорити про політичну стабільність в цій ситуації, на жаль, не доводиться.

ЦВК нарешті завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати України на проміжні вибори до Верховної Ради, що пройдуть вже менше ніж через місяць у 7 одномандатних округах. За підсумками реєстрації, на 7 депутатських мандатів знайшлося аж 376 бажаючих (!), або 54 кандидата на одне місце в парламенті. При цьому абсолютним рекордсменом є 114 округ на Луганщині, де на майбутніх виборах змагатимуться 107 громадян.

Зрозуміло, що 90%, а то й більше з офіційно зареєстрованих кандидатів – технічні претенденти на крісла нардепів. Їх небувало велика кількість свідчить про те, що до кампанії залучено дуже багато конкуруючих політичних сил і груп інтересів, які вже на початковій стадії виборчого процесу вдаються до брудних електоральних технологій. Відтак, політична боротьба в Україні досягає свого апогею, що яскраво проявляється у відкритій і санкціонованій боротьбі за владу на виборах. Виходячи з цього, складно уявити, яке торжество маніпуляцій очікує суспільство в разі повномасштабних дострокових виборів до Верховної Ради. З іншого боку, проміжна виборча кампанія показує, що в нинішніх умовах кожен голос у парламенті буквально на вагу золота, тож говорити про політичну стабільність в цій ситуації, на жаль, не доводиться.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]