Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.06.2016 19:57

Війна триватиме до тих пір, поки ми її не зупинемо

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Замість обговорення якихось політичних чвар, футбольних скандалів чи прав ЛГБТ-спільнот, маємо знову серйозно і остаточно обговорити план зупинення безглуздого насильства в нашій країні. Якщо й далі будемо втомлено ігнорувати проблему, війна тільки ускладн

Моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі знову публічно визнала, що з 13 червня на лінії зіткнення спалахнув новий виток насильства. І поки публіцисти, численні експерти і політологи вкотре глибоко аналізують причини і наслідки чергової ескалації, фактично щодня на сході гинуть люди. За офіційними даними Міноборони, лише з початку цього року на Донбасі загинуло більше 600 українських військових, і це не враховуючих жертви серед цивільного населення. Водночас показово, що, згідно з соцопитуваннями, більшість мешканців Донбасу не розуміють, чому триває ця війна, яка офіційно називається перемир’ям. Очевидно, що це стосується не тільки донбасців.

Слід визнати: ми не просто зайшли у глухий кут в пошуку політичного чи будь-якого іншого рішення проблеми. Все, що відбувається зараз, дедалі більше стає безглуздим. Ця війна остаточно втрачає сенс, продовжуючи вбивати наших громадян. Тож попри те, що всім вже давно набридла тема і реальність війни, конфлікту, Мінських домовленостей і т.д., все суспільство сьогодні має зібратися з силами для того, щоб остаточно визначитися з нашим близьким майбутнім у даному питанні. Цю місію не можна покладати ні на Європу, ні на Росію чи кого б то не було ще. Тиск і умови, які створюють для нас ці зовнішні сили, можуть залишатися незмінними багато років, тому весь тягар по прийняттю складних рішень в тих умовах, які є зараз, мусимо прийняти саме ми. Сьогодні настала пора для справжньої загальної мобілізації населення, але не для війни, а для спільного пошуку рішення, як її припинити, наскільки б складно це не було. Замість обговорення якихось політичних чвар, футбольних скандалів чи прав ЛГБТ-спільнот, маємо знову серйозно і остаточно обговорити план зупинення безглуздого насильства в нашій країні. Якщо й далі будемо втомлено ігнорувати проблему, війна тільки ускладнюватиме її вирішення в подальшому, паралельно забираючи життя людей. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]