Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.04.2016 13:27

У Гройсмана є лише один вихід

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

В уряду Гройсмана немає суспільної довіри і політичної підтримки, яку свого часу мав Яценюк. Але різниця в наборі стартових умов у жодному випадку не може виправдовувати необхідність додаткового часу для «розкачки», входження в курс справ і т.д., мовляв, м

Сьогодні новий український уряд приступив до повноцінного виконання своїх обов’язків. Немає сенсу заперечувати, що Кабмін Гройсмана починає роботу в складних економічних і, насамперед, політичних умовах. Якщо уряд Яценюка на час свого призначення мав високий кредит довіри у суспільстві та більше трьохсот голосів коаліційної підтримки у парламенті, то нічого цього у нового прем’єра немає. На відміну від уряду Яценюка, в якому значну частину міністерських портфелів отримали запрошені іноземці і технократи, що надавало урядовій команді певної «родзинки», уряд Гройсмана майже цілком політичний і малопримітний з точки зору особистостей. Уряд Яценюка починав роботу на фоні ейфорії від перемоги Майдану і консолідації суспільства довкола боротьби з російською агресією. Натомість уряд Гройсмана бере старт в умовах зростання соціальної напруги, невдоволеності населення погіршенням умов життя та відсутністю реформ. Кабмін Яценюка, в кінцевому підсумку, не зміг знайти порозуміння з парламентом при тому, що опозицією у Верховній Раді довгий час був лише Опозиційний блок. Водночас Кабміну Гройсмана доведеться працювати з парламентом, в якому більшість фракцій сьогодні оголосили себе опозицією до влади.

В уряду Гройсмана немає суспільної довіри і політичної підтримки, яку свого часу мав Яценюк. Але різниця в наборі стартових умов у жодному випадку не може виправдовувати необхідність додаткового часу для «розкачки», входження в курс справ і т.д., мовляв, ми ж тільки прийшли, дайте нам час, зважте на наслідки дій «попередників» тощо. Кабмін Гройсмана не має ані часу, ані підстав для виправдання. Все, що йому залишається в таких умовах, - діяти швидко і ефективно, діяти так, щоб не давати популістам можливості задурити голови громадянам, так, щоб результати роботи були очевидними для українців, а не залишалися гарно оздобленими промовами. Без цього новий уряд – це камікадзе в квадраті, який не має жодного шансу на тривалу біографію. Переконаний, що всі учасники діючої парламентської коаліції і новопризначені урядовці на чолі з прем’єром добре це розуміють. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]