Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.01.2016 12:30

"Поворот на Схід" не вдався

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

За підсумками минулого року товарообіг між Росією і Китаєм скоротився майже на третину (27,8%). Про це офіційно заявили в Головному митному управлінні КНР.

За підсумками минулого року товарообіг між Росією і Китаєм скоротився майже на третину (27,8%). Про це офіційно заявили в Головному митному управлінні КНР.
Експорт китайських товарів до Росії обвалився на 33 мільярди доларів, в той час як постачання російської продукції до Китаю зменшилося на третину і принесло Москві на 32 мільярди доларів менше, ніж позаторік.

При цьому китайська сторона стверджує, що в 2016-му році товарний оборот з Росією, швидше за все, впаде ще більше.

Таким чином, стратегія Путіна по переорієнтації економічних відносин із Заходу на Схід, яка мала повністю компенсувати РФ розрив зв’язків з Європою та США і обіцяла принести росіянам процвітання і добробут, повністю провалена. Відтепер у Кремля немає варіантів. Щоб врятуватися від економічного, а відтак і соціального колапсу в Росії, Путіну доведеться миритися із Заходом, аби той зняв чи хоча б пом’якшив санкції. А для цього Москва, як мінімум, повинна вивести війська з України і віддати Києву контроль над кордоном. Тому що б не говорив російський президент, його становище красномовно промовляє саме за себе. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]