Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.11.2015 15:16

Чого слід вимагати у справі Корбана?

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Резонанс довкола затримання Геннадія Корбана, безумовно, демонструє низку вразливих місць влади.

Резонанс довкола затримання Геннадія Корбана, безумовно, демонструє низку вразливих місць влади. Насамперед, мова йде про несистемність у боротьбі з корупцією і злочинними діяннями, що дозволяє звинувачувати президента у вибірковому правосудді. Крім того, за останніх два дні стало зрозуміло, що громадськість більш схильна підтримувати Корбана, ніж дії правоохоронців, які прямо асоціюються з главою держави. Це засвідчує низький рівень довіри громадян до влади.

З іншого боку, сьогодні не так важливо, що в суспільстві відбувається насправді, оскільки першорядне значення має те, як події інтерпретуються населенню. Починаючи з вихідних, вся медіа-імперія Коломойського ні на мить не припиняє обробляти справу його затриманого поплічника у потрібному світлі. Приватівці організовують протести з гаслами «Свободу Корбану», закликають громадян до мобілізації проти «режиму Порошенка» і говорять про політичні репресії з боку нової влади. Вимагаючи звільнити головного укропівця, а не обґрунтувати затримання і довести його вину, соратники Коломойського, таким чином, створюють небезпечний прецедент, який може поставити хрест на спробах притягти до відповідальності всіх впливових бандитів у нашій країні. Адже тепер кожен із них зможе заявити, що він – жертва репресій і політичної розправи, а також зібрати новий міні майдан, який вимагатиме звільнити героя, а не злочинця.

Тому всім, хто зацікавлений, з одного боку, у недопущенні вибіркового правосуддя і переслідувань за політичними мотивами, а, з іншої сторони, в невідворотності покарання впливових злочинців, мають припинити виконувати телевізорні вказівки медіа-магнатів і змінити риторику претензій до влади. Потрібно вимагати не звільнення кого-небудь, а притягнення до відповідальності всіх інших одіозних фігур, які нині комфортно себе почувають у стінах парламенту і кріслах високих кабінетів. Треба прагнути не припинення одноразових затримань і арештів, а перетворення цих дій у щоденну системну роботу правоохоронних органів. Ключова вимога до діяльності останніх – відсутність політичних мотивів і якісна доказова база вчинених правопорушень. Тільки в такий спосіб можна позбавити всіх високопоставлених злочинців їх головного козиря – образу жертви політичних репресій. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]