Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.10.2015 10:06

Поради громадянам напередодні місцевих виборів

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Сьогодні політика тотально пронизана популізмом і піаром, який розповсюджується політиками за допомогою численних кишенькових ЗМІ.

Сьогодні політика тотально пронизана популізмом і піаром, який розповсюджується політиками за допомогою численних кишенькових ЗМІ. Вже існує навіть деяка тенденція - перемагають ті, хто витрачає більше грошей на рекламу. Пересічний громадянин формує свою думки виключно з того, що він дізнається з телебачення, радіо, Інтернету. У кого більше білбордів, той має гарну впізнаваність в електоральному середовищі, і зрештою, у переважній кількості випадків саме такі сили перемагають на виборах. Особливо це стосується місцевих виборів, де перевага дається не тому, хто вирішує реальні проблеми населення, а тому, кого краще знають з агітаційних матеріалів. 

Що робити виборцю в таких умовах? Я можу порадити тільки одне - бути більш критичними, не піддаватися гіпнотичному впливу гарних слів кандидатів, не сприймати їх на віру. Щоб сформувати власну думку, слід бути активними, не жалкувати свого часу для здобування додаткової інформації про кандидатів, співставлення різних даних, їх аналізу. Треба завжди оцінювати, що людина обіцяла і що  зробила реально, дізнаватися, чи немає протиріччя між її словами та діями. 

Сьогодні настав той момент, коли вкрай замало проявляти свою громадянську активність і політичну позицію лише в акті волевиявлення під час голосування на виборчій дільниці. Адже справжній демократичний вибір  має місце тоді, коли громадяни обирають свідомо і самостійно, а не в тих випадках, коли ваш пріоритет формується під дією агітації чи  реклами. Реальна демократія настає виключно за умов перетворення громадян з пасивних споживачів інформації на свідомих архітекторів власних політичних симпатій. Так, це потребує часу і зусиль, але іншого виходу не існує. Єдино можлива альтернатива в даному випадку – ремствувати заднім числом про те, що вас вкотре обманули. Однак не варто забувати, що дуже часто ми добровільно даємо згоду на цей обман. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]