Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.07.2017 10:36

Формула розвитку

Лідер Громадської ініціативи "Розвиток Середнього класу"

Ми мало хочемо від життя. Ми готові задовольнятися тим, що дозволяє просто вижити сьогодні. Намагаючись не замислюватися про те, щО буде завтра, не будуючи далекосяжні плани.

Ми живемо в матеріальному світі. 
 
У світі виробництва матеріальних товарів та послуг, і їх постійного споживання. 
 
Життя кожного з нас, рівень розвитку держави і суспільства, в якому ми живемо, залежить від ефективності виробництва матеріальних благ, об'єктивності та справедливості їх розподілу, і структури їх споживання.

Ця формула - найважливіший об'єктивний закон, правильно застосувавши який, ми можемо домогтися колосального економічного і соціального розвитку нашої країни. 
 
Причому, головним в цій формулі, є не виробництво матеріальних благ, і, навіть, не їхній розподіл. 
 
Ключовим фактором розвитку є структура споживання матеріальних благ. Тобто те, що стимулює державу постійно покращувати ефективність виробництва благ, і вдосконалювати механізм їх розподілу. 
 
Структура споживання товарів і послуг, вироблених в державі - це рівень розвитку суспільства, ступінь його зрілості. 
 
Чим вище ступінь розвитку суспільства, чим вище рівень його демократичності, тим ширше набір вимог, що висувається людьми в суспільстві до тих умов їх життя, які формує саме ж суспільство в рамках законів і правил, що створюються і контролюються державою. 
 
Головною проблемою сьогоднішньої України є низький, в середньому, рівень розвитку українського суспільства. 
 
Ми мало хочемо від життя. Ми готові задовольнятися тим, що дозволяє просто вижити сьогодні. Намагаючись не замислюватися про те, щО буде завтра, не будуючи далекосяжні плани, і не змушуючи державу ці довгострокові плани створювати і реалізовувати. 
 
Це - ментальна спадщина радянської імперії, яка, всі роки сучасної історії України, штучно підтримувалася і зміцнювалася представниками української «псевдоеліти», які, шляхом різних маніпуляцій, приходили до керівництва нашої держави. 
 
Сьогодні, українське суспільство дезорієнтоване. У людей немає спільних цінностей, єдиних цілей розвитку, і планів їх досягнення. У суспільстві домінує патерналізм - очікування «месії», який скаже всім, що потрібно робити, причому це повинно сподобатися кожному, візьме за руку, і поведе в «світле майбутнє». 
 
Але, досвід усіх попередніх керівників української держави показав, що на хвилі штучно підігрітого народного очікування, до влади в країні, під виглядом чергового «месії», приходили банальні хабарники, або нероби. Чия манера поведінки, і реальні дії дуже швидко показували, що їх особисті цілі і задачі кардинально відрізнялися від цілей і завдань розвитку українського суспільства і держави. 
 
І, з урахуванням низького рівня розвитку українського суспільства, а, відповідно, низького порогу вимог до потенційного лідеру, складно очікувати, що у нас, в найближчі роки, з'явиться людина, яка готова повести країну до прогресу, і яка зуміє втриматися від спокус, пропонованих нинішньою системою. 
 
Ні, ніхто не говорить, що таке неможливо, і в Україні не з'явиться свій де Голль, як з'явився, свого часу, лідер в Англії, у Франції, в Німеччині ... 
 
Але, розраховувати на це, чекаючи його роками, ми собі дозволити не можемо.
 
Будь-які зміни в суспільстві здійснюють, відносно, невеликі соціальні групи. Таку групу необхідно створити. 
 
Повинна сформуватися команда однодумців - людей, об'єднаних спільними принципами розвитку держави і суспільства, лідерів, спроможних вести маси за собою. 
 
Сьогодні в Україні є досить велика кількість людей, авторитетних у суспільстві, які не заплямували і не дискредитували себе, готових йти у владу, реалізовувати спільну Програму розвитку України, і які мають можливість згуртувати навколо себе велику кількість українців, готових підтримувати нові ідеї та захищати їх здійснення. 
 
Ви готові назвати таких людей? Ви готові змусити їх об'єднатися в команду? Ви готові їх підтримувати? 
 
Заради власного майбутнього.
 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]