Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.02.2012 07:32

Громадський Конгрес "Ми разом творимо майбутнє"

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Громадянське суспільство починається з громадянина, його свободи, благополуччя, активної позиції в політико-правовій сфері відносин. Демократію не можна насадити згори. Вона проростає знизу. Але для громадянського суспільства передусім необхідні свідомі

Громадянське суспільство починається з громадянина, його свободи, благополуччя, активної позиції в політико-правовій сфері відносин. Демократію не можна насадити згори. Вона проростає знизу. Але для громадянського суспільства передусім необхідні свідомі громадяни. Саме від того на якому рівні свідомість людей, від злагодженої діяльності громадянських організацій та інших об`єднань, від активної позиції кожного з громадян залежить, яким буде громадянське суспільство вже сьогодні! Аби створити умови для ефективної співпраці, конструктивного діалогу з владою, створення умов для дієвого контролю, збоку громадськості за діями влади, за ініціативи представників більшості областей в України розочала діяти Громадська Палата України, яка ставить за мету об`єднати громадян для задоволення та захисту їх законних, соціальних, економічних, творчих, національно-культурних та інших спільних інтересів. Громадська Палата України - це плацдарм, основа для формування повноцінного громадянського суспільства. Лише за умови сконсолідованого та продуктивного громадянського суспільства, можна взяти під контроль рішення влади і змусити її діяти в інтересах народу. Влада повинна більше враховувати досвід неурядових організацій у виробленні програм, оскільки неурядові організації є посередниками між громадою та владою. Коли буде налаштований ефективний діалог між владою та громадським сектором, тільки тоді буде повноцінно розвиватися і саме громадянське суспільство в Україні, оскільки саме неурядові організації несуть демократичні цінності, сприяють перетворенню та структурним змінам у громаді. Створення системи контролю за діями влади - це і є першочерговим завданням Громадської Палати України! Питання поточної діяльності громадских організацій, реалізації їх цілей та завдань на 2012 рік та щодо налагодження спільних дій по ефективному відстоюванню прав та інтересів людей будуть розглянуті на черговому Громадському Конгресі. Конгрес Палати відбудеться 19 березня 2012 року об 11-00 год. за адресою: м. Київ, вул. Саксаганського, 6 (Будинок кіно). В роботі Конгресу приймуть участь Конгресмени (представники) від АРК, областей України, м.м. Києва та Севастополя, а також учасники від інших міст та населенних пунктів України. До участі в роботі Конгресу запрошуються представники профспілок та різних громадських організацій!!! Підтвердити свою участь та внести пропозиції до порядку денного Конгресу неохідно до 12 березня 2012 року, повідомивши виконком Громадської Палати України!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]