Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.10.2011 22:10

Незалежні профспілки відроджують цукровий Донбас

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Як повідомлялось раніше на сайті ВКП, на цукровий завод, що знаходиться на Вінниччині, було здійснено рейдерський захват, з ціллю знищити його. „Нові власники» хотіли порізати обладнання на металолом, а робітників звільнити з роботи. Але на заваді цього ст

Як повідомлялось раніше на сайті ВКП, на цукровий завод, що знаходиться на Вінниччині, було здійснено рейдерський захват, з ціллю знищити його. „Нові власники» хотіли порізати обладнання на металолом, а робітників звільнити з роботи. Але на заваді цього стала Вінницька незалежна профспілка «Трудящі». Після довгих спорів, відстоювань справ в судах та втручання правоохоронних органів завод вдалося відстояти. Прокуратура Вінницької області своєчасно відреагувала на звернення голови обласної профспілки «Трудящі» Ігоря Попенка і завод було повернуто законному орендару – ТОВ «Укрцукорінвест», а проти посадових осіб, що допустили зловживання службовим становищем, що могло привести до втрати заводу, відкрила кримінальні справи. На сьогодні, як інформує Представник ВКП по Вінницькій області І. Попенка, на цукровому заводі вже запущенно виробництво і працевлаштовано 550 чоловік. Зараз адміністрація заводу та трудовий колектив готують до розляду та заключення колективний договір на підприємстві. Між адміністрацією заводу і трудовим колективом є розуміння того, як треба налагоджувати виробництво та відновлювати потужності виробництва цукру. За підтрики глави обласної державної адміністрації, обласної прокуратури та обласного керівництва МВС, на заводі відбулося погашення заборгованості з заробітної плати в сумі 1 млн. 7 тис. 630 грн. Таким чином, за умови спільних дій, цукровий завод зміг відновити виробництво цукру, були збережені робочі місця, а країна почала отримувати власний цукор. Знищення цукрового виробництва на Вінничині було зупинено, і Вінничина, як колись її називали цукровим Донбасом, відроджує свої старі традиції потужного виробника цукру.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]