Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.01.2011 23:08

"Червона картка" для пана Хара!? Чи піде він з поля? Питання часу !?

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

До Всеукраїнського конгресу профспілок звернулося ряд керівників первинних та галузевих профспілкових організацій, як з незалежних профспілок, так і від Федерації профспілок України про надання відповідних юридичних роз’яснень щодо легітимності обрання Гол

До Всеукраїнського конгресу профспілок звернулося ряд керівників первинних та галузевих профспілкових організацій, як з незалежних профспілок, так і від Федерації профспілок України про надання відповідних юридичних роз’яснень щодо легітимності обрання Головою Федерації профспілок України п. Хари В.Г.

 

Оскільки питання його сумнівної легітимності знайшло відображення в судових рішеннях, що звісно кидає тінь недовіри на профспілки щодо їх законної участі в управлінні фондами соціального страхування, ставить під сумнів підписання нової Генеральної угоди між профспілками і Урядом та фактично робить юридично недійсними усі документи підписані від імені профспілок на національному рівні паном Хара, Комітет Конгресу  з питань правової допомоги та захисту вирішив вивчити це питання та донести правдиву інформацію до спілчан України.

 

На сьогодні є відомим фактом, що Дніпровським районним судом м. Києва 14.09.2010р. було винесено рішення по справі № 2-3969/10 за позовом первинної профспілкової організації апарату Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Федерації професійних спілок України, Кулика Ю.М., Хари В.Г. про визнання недійсним рішення та зобов’язання вчинити дії, якими визнано недійсним рішення Ради Федерації професійних спілок України від 20.11.2008р. про обрання Хари В.Г. Головою Федерації професійних спілок України, оформленного постановою Ради Федерації професійних спілок України № Р-5-2 від 20.11.2008р. «Про обрання Голови Федерації професійних спілок України».

 

Дане рішення залишено без змін ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 09.12.2010р. (справа № 22-28838) та вступило в законну силу.

 

При відсутності інших юридичних рішень та за умови наявності рішення Апеляційного суду м. Києва від 09.12.2010р. по справі № 22-28838 п. Хара на сьогодні не може вважатися юридично легітимним Головою Федерації професійних спілок України з моменту його обрання, тобто з 20.11.2008 року.

 

Вивчення юридичних наслідків цього рішення для усього профспілкового руху триває.

Про хід справи ми будемо інформувати спілчан.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]