Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.12.2010 20:16

Громадскість України розпочинає об'єднавчий процес за свої соціально-економічні права

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Громадяни Дніпропетровщини дійшли спільної думки того, що тільки діючи разом, об’єднавши власні зусилля, можна разом добитися позитивного впливу на владу та досягнення необхідних зрушень в суспільстві на краще.

30 листопада 2010 року в м.Дніпропетровську відбулися Громадські слухання щодо обг о ворення соціально-економічної політики влади. Були розглянуті питання реформування пенсійного забезпечення, щодо Трудового кодексу, інших соціальнозначимих питань суспільного життя. Серед присутніх були представники м.м. Павлограда, Нікополя, Кривого Рогу, Дніпропетровська , б ули присутні гості с Києва, Донецька, Харкова, Запоріжжя, інших регіонів Дніпропетровської області і України.

Учасники Громадських слухань зазначили, що соціально-економічна політика влади на сьогодні є такою, що не забезпечує повноцінне життя людей. Влада переймається лише захистом прав і інтересів олігархічних кланів, крупного капіталу та заможних людей. Останні дії влади по прийняттю Податкового кодексу, Трудового кодексу України тільки підтверджують побоювання людей про очікуване погіршення їх добробуту та втрати захищеності. Нові пропозиції влади щодо прийняття в майбутньому нового Житлового кодексу, погіршення в сфері охорони здоров’я, в інших сферах суспільного життя не несуть покращення добробуту людей.

Існує заборгованість з виплати заробітної плати понад 1,3 млрд. грн.., за розрахунками МОП в країні налічується 2 млн. безробітних, а згідно останніх опитувань, проведених Українським демократичним колом 45,8% українців констатують погіршення свого матеріального стану, а кожна десята сім'я претерпає нестачу грошей на їжу.

Все це говорить про негативні тенденції в діях влади, яка не ефективно діє в сфері покращення соціально-економічної ситуації в країні.

Аби все це змінити на краще, було прийняте рішення об’єднувати спільні сили в суспільстві. Учасники слухань дійшли згоди того, що тільки через об'єднання прогресивних профспілкових лідерів, делегатів трудових колективів та представників малого та середнього бізнесу, в чітко скоординовані міжгалузеві структури, можна буде створити основу для народження масового НАРОДНОГО СОЦІАЛЬНОГО РУХУ, що буде здатним відстоювати права та свободи простого народу.

Громадські слухання дійшли спільної думки того, що тільки діючи разом, об’єднавши власні зусилля, можна разом добитися позитивного впливу на владу та досягнення необхідних зрушень в суспільстві на краще.

Громадськість Дніпропетровщини не сприймає соціальної політики в країні, що проводить влада, та яка загрожує повноцінному життю людей та їх існуванню. Учасники висловили підтримку підприємцям, щодо ветування Податкового кодексу України, який не забезпечує стратегію соціально-економічного реформування економіки та, як такого, що звужує права підприємців і може призвести до суттєвого скорочення самозайнятого населення та зростання безробіття в Україні.

Не отримали підтримки і пропозиції Уряду щодо підвищення пенсійного віку для жінок, і загалом, для усіх громадян України, без впровадження нормальних соціальних стандартів життя, без запровадження ефективної соціально-економічної політики та справедливого пенсійного забезпечення.

Громадскість виступила з ініціативою щодо проведення громадського обговорення Трудового кодексу України, Житлового кодексу та інших соціально значимих законів та забезпечити внесення до них таких змін та доповнень, які б закріпляли право кожного громадянина на свій захист та підтримку його як трудових, так і соціально-економічних прав та інтересів. Підтримана пропозиція щодо введення в практику суспільства прийняття законів, що стосується суспільного життя людей, тільки після їх широкого і системного обговорення з громадськістю. Сприяти створенню та повноцінному формуванню в країні громадянского суспільства.

Для реалізації проголошених цілей і завдань, в рамках ВГО «Загальноукраїнський трудовий рух – Солідарність», була створена Дніпропетровська обласна Міжгалузева рада страйкового руху України «За соціальну справедливість», до складу якої ввійшли найбільш активні громадяни Дніпропетровщини. Усі бажаючі сприяти змінам на краще можуть приєднатися до цієї Ради. Діяльність такої Рад и має бути предосторогою владі , щодо її незаконних дій та дій направлених на звуження конституційних прав і свобод людей.

Наступні слухання згодом будуть проведені в м.м.Миколаїв, Харків, Львів. Загалом, такі слухання заплановано прове сти в усіх обласних центрах України та м.Києві.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]