Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.03.2015 16:44

Україна: маємо звикати жити по-європейски

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Паралельне запровадження грошової одиниці євро, поряд з гривнею, дасть можливість наглядно бачити на якому рівні знаходяться усі сфери життя в Україні, бачити де ми відстаємо, і де треба, впершу чергу, доганяти.

Не смітити на вулиці, не ходити по газонам, бути ввічливими один до одного, запобігати не дружніх стосунків, бути толерантними,   коректними, уважними до людей, бути носіями всього цівілізованного, українського.

Все робити по закону, діяти скрізь в законний спосіб, як при владі, так і у всьому суспільстві. Боротися з корупцією, не давати хабарі, не дозволяти це робити іншим, стати справжніми носіями всього найкращого, передового, проукраїнського, партіотичного.  

З іншого боку, пропонується на ряду з гривнею, запровадити введення грошової одиниці євро, можливо, на перших порах, не в обігу, а в паралельних розрахунках.  

Раніше, за часів колишнього Союзу РСР були такі магазини, де стояли ціни в доларах, яких в обігу не було, але вони були в тих, хто певний час працював за кордоном и отримував там платню в доларах. Така людина мала можливість за долари купити певні товари в спеціальних магазинах.  

Вважаємо, що треба використати позитивний досвід минулого і запровадити, наряду з національною грошовою одиницею гривнею, - євро. З одного боку, це приведе до того, що не буде необхідності європейцям міняти євро на гривні в Україні, а з іншого боку, ті хто має євро в Україні, будут бесперешкодно ними користуватися і не втрачати кошти на обмінних курсах. За інших обставин, ми просто будемо щоденно, наочно бачити рівень життя в Україні порівняно з Європою.  

Таке паралельне запровадження грошової одиниці євро, поряд з гривнею, дасть можливість наглядно бачити на якому рівні знаходяться усі сфери життя в Україні, бачити де ми відстаємо, і де треба, впершу чергу, доганяти.  

Розрахунки мінімальних соціальних стандартів, розмір заробітної плати і пенсій та інші виплати, розмір цін і тарифів за житлово-комунальні та інші послуги, мають паралельно теж визначатися і в євро. Доти, поки ми не зробимо революцію в свідомості людей, всього суспільства, як ми живемо, на якому рівні, ми не зможемо ефективно здолати труднощі на шляху до Європи. Таким чином здолавши їх, ми значно швидше будемо крокувати до Європи, до створення європейского життя в Україні.  

Все інше, це пусті розмови, які не несуть позитива Україні. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]