Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.01.2014 13:36

Відкрите звернення громадської палати до Президента України

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Сьогодні Ви ще маєте невеликий шанс стати на бік народу, а не його ворогів. І стати героем народу України!!! Використайте цей шанс!

Пане Президенте! Звертаемося до Вас, в і д і мен і  громадян України, як і небайдуже став я ться до подій, що відбуваються в Україні.

 

Ми не голосува ли за Вас на виборах 2010 року, але поважа ємо посаду Президента, як главу держави Укераїна , якому частина виборців довірила вирішувати долю України , протягом наступних п’яти років.

 

У нас неоднозначне ставлення до Ваших рішень протягом чотирьох років Вашого керування державою, але ми жодного разу не вдава ли ся до неконструктивної критики щодо Президента. Адже Ви проголошували реформи, які частково втілювалися в життя, хоча це відбувалось не завжди правильно, а інколи зовсім неефективно. Проте ми завжди бу ли і є прихильником реформ, тому що впевнен і : краще рухатися вперед, ніж стояти на місці.

 

Пане Президенте, сьогодні в Україні йде справжня війна між Вами та Вашим урядом і українським народом, який вийшов на Майдан, щоб заявити про свою незгоду з Вашим політичним курсом. Ми не хоч емо вдаватись до оцінок щодо обох сторін цього масштабного протистояння. Але підкреслю ємо : саме Ви, пане Президенте, є главою держави, тому саме на Вас лягає відповідальність за ров’язання цього громадянського конфлікту. І в першу чергу від Вас та Вашої позиції залежить, чи зможуть влада і український народ досягти компромісу, зменшити і ліквідувати протистояння, яке призвело до людських жертв з обох боків.


Але, замість пошуку компромісу, влада своїми діями тільки провокує розростання цього конфлікту, тому що:


- демонстративно ігнорує вимоги народу, який протестує на Майдані, і навіть не намагається розпочати діалог з протестуючими;

- застосовує провокації проти мітингуючих, використовуючи для цього найманців і «тітушок»;

- крізь пальці дивиться на факти, коли під удари дубинок «Беркуту» потрапляють журналісти і медики, які працюють в зоні конфліктів;

- вперто не бажає визнавати своєї відповідальності за загибель мирних протестуючих, таких як студент-вірменин з Дніпропетровська та інші.

П ане Президенте - Влада, за Конституцією, це Ви .  Вона с ьогодні сприяє поширенню екстремізму та тероризму в майбутньому.

Але, с ьогодні Ви, пане Президенте, ще можете зупинити конфлікт.

Доки Ви Президент, Ви можете визначити винних у протиправних діях міністрів, військових, своїх радників, – тих, хто віддає антигуманні накази та виконує їх і прийняти відповідні рішення для погашення конфлікту.

Коли ж Ви не будете Президентом, (а це станеться обов’язково, рано чи пізно), за все будете відповідати Ви.

Ви віруюча людина, батько своїх дітей, Ви пройшли тяжке дитинство, Вас не зламали негаразди нелегкого життя. Ви взяли відповідальність за Державу Україна, ви давали присягу українському народові.


Сьогодні Ви ще маєте невеликий шанс стати на бік народу, а не його ворогів. І стати героем народу України!!! Використайте цей шанс!

Інакше Ви ввійдете в історію як кривавий президент.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]