Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.01.2014 10:32

ЗМІНА ВЛАДИ, АБО ЧИ БУДЕ В КРАЇНІ ВІД ЦЬОГО КРАЩЕ?

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Революції виникають там і тоді, де не працюють механізми демократії

За відсутності здорового, повноцінного, дієвого, демократичного громадянського суспільства, суттєві зміни в країні, за будь-яких умов, відбуватися не будуть.

Проблема не в тому, хто буде керувати державою після відставки  Азарова та  Януковича.  Головна проблема у тому, що Україна потребує негайних, радикальних змін, глибинних реформ у всіх сферах життя.


Тому народ має чітко знати, в якому суспільстві ми будемо жити, коли прийдуть нові люди до влади. Необхідно розробити та втілити в життя чітку програму, яка б дозволила трансформувати Україну в нормальну, цивілізовану, демократичну країну, в якій народ матиме важелі впливати на будь-які рішення влади і без Майдану.


А це можливо лише за умови, коли влада буде публічною, а громадянське суспільство буде мати механізми для здійснення громадського  контролю над діями влади.


Адже революції виникають там і тоді, де не працюють механізми демократії.


Якщо громадяни України, які обирають владу і не мають реального права контролювати свою владу, то позитивних змін в країні не буде ніколи, як їх немає вже за всі часи незалежності України.


Лише сконсолідоване суспільство здатне обрати в демократичний спосіб владу та здійснювати контроль за її діяльністю. Тільки за таких умов влада буде діяти в інтересах людей.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]