Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2023 13:43

Чому цифровізація освіти на часі?

Керівник цифрової трансформації Києва (CDTO)

Про єдиний освітній простір і концепт цифрової школи.

На початку березня команда Київ Цифровий презентувала цифровий освітній простір для учнів, вчителів і батьків Києва. Він є частиною концепту цифрової школи, над яким місто працює разом з Володимиром Кличком і Klitschko Foundation.

Через російську агресію тисячі вчителів та учнів змушені працювати та навчатися онлайн. Тому електронні інструменти відіграють важливу роль в навчальних процесах.

Що таке цифрова школа?

1. Єдиний цифровий освітній простір

Це платформа і застосунок для учнів, вчителів, адміністрації шкіл і батьків Києва. Учні — можуть навчатися онлайн з будь-якої точки світу.

Батьки — перевіряти успішність навчання дітей в live-режимі та спілкуватись з вчителями на платформі.

Вчителі — проводити навчальний процес, автоматизовано формувати звіти і дашборди. Адміністрація шкіл — аналізувати отримані дані, завдяки яким корегувати процес. А найцікавіше, що шкільний архаїзм такий як журнали переводяться в електронний формат.

2. Система безпеки

У такий тривожний час, наша задача мінімізувати всі ризики пов’язані з безпекою дітей, забезпечивши максимальний комфортний та безпечний простір. У кожній школі вже встановлено камери відеоспостереження. Завдання — збільшити їхню кількість, щоб покрити внутрішній і зовнішній периметри.

Не менш важливий аспект — удосконалена пропускна система, пульти охорони і тривожні кнопки. Що слугує додатковим елементом захисту.

3. Швидкісний інтернет і забезпечення безперебійного зв’язку

410 шкіл Києва підключено до міської мережі. Далі — створення локальних мереж та встановлення Wi-Fi точок. Доступ до освітніх процесів має надважливе значення, а стабільний зв’язок відіграє у цьому важливу роль.

4. Управління процесами завдяки розумним сенсорам.

Місто активно використовує технологію інтернету речей, освітня сфера не виключення.

На практиці це виглядає так: у школах встановлюються сенсори (датчики), які допомогають контролювати процеси і показникиУ тому числі — мікроклімат, протипожежну безпеку, доступ в приміщення.  Це значно підвищує ефективність і допомогає оптимізовувати ресурсиУ керівництва шкіл є можливість отримувати актуальну інформацію та оперативно реагувати.

Звичайно, що подібні зміни неможливо реалізовувати без зворотнього зв’язку. Просимо освітян та всіх учасників освітнього процесу залишати фідбек і долучатись до розвитку навчальних проектів.

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=Zocl6xm3okKirzGis8OoF41nUj1w-utLgLINNPa0Q3ZUNDJDRFIwT0c3T1Y3VUpISjVYNFo4UFoySiQlQCN0PWcu

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]