Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.12.2022 09:51

В пошуках світла: що шукає покупець під час блекауту в супермаркетах

Консул Держави Ізраїль у Західному Регіоні

Сьогодні в мережі з'явилося дуже багато порад щодо того, як пережити зиму. Серед текстів про це переважають поради щодо купівлі коштовних генераторів, еко флоу тощо.

На жаль, не всім українцям це по кишені. Вже не кажучи про пожежну безпеку, яку на жаль, більшість запропонованих методів не гарантують. 

Саме тому люди шукають альтернативні варіанти, де перечекати блекаут, місце, де можна попрацювати, підзарядити телефон, підігріти їжу та зігрітися. 

Варіантів для цього не так багато: блекаут можна перечекати або пункти незламності, яких розгорнули  близько 1000 в місті, або в ритейлі (супермаркети, заправки тощо).

Тож, що шукає покупець під час блекауту в супермаркетах?

Генератор — must have 

Бізнес швидко адаптується до всього: купує генератори, термінали супутникового зв’язку, переглядає графіки та умови роботи. Це недешеві заходи, але вони дозволяють компаніям працювати незалежно від наявності світла. 

Супермаркети чи не найбільше за всіх залежні від електроенергії, адже обслуговування клієнтів та зберігання продуктів потребують постійно увімкненого світла. 

До того ж виникли нові очікування у клієнтів, що у супермаркеті або в іншому магазині можна погрітися та пересидіти час. Тож, генератор — must have  для будь-якого ритейла сьогодні. 

Де є генератори? Генератори є в усіх мережах супермаркетів: АТБ, Сільпо, Ультрамаркет тощо. Не забули запастися генераторами й більшість АЗС та аптек.

Кафе у супермаркети стає коворкінгом

Якщо раніше відвідувачі супермаркетів очікували від супермаркетів знижки та наявність великого вибору свіжих продуктів, то зараз ситуація змінилася. 

Тепер супермаркети розширяють спектр своїх послуг. Тепер ще одним must have стала наявність кафе в приміщенні супермаркету зі швидкісним інтернетом та бюджетною їжею. 

В умовах війни ці місця стали коворкінгами для тих, хто не має світла.

Такі кафе є майже в усіх гіпермаркетах столиці. Знайти їх дуже легко, вони зазвичай знаходяться поруч з кулінарією. 

Попит на готові та гарячі страви 

Практично кожен супермаркет має відділ кулінарії. Це стало порятунком для усіх, хто під час блекауту втратив можливість готувати на власній кухні. 

До того ж завжди зручно купувати готову їжу на обід, перехопити щось, якщо зовсім немає часу або навичок приготування.

Супермаркети відповідають на цей попит розширюючі свої відділи кулінарії, розуміючи це, пропонуючи ресторанну їжу: піцу, суші і не тільки.

Готову їжу також можна придбати майже в кожному великому супермаркеті.

Продукти швидкого приготування 

В умовах форс-мажору підвищений попит мають, як правило, найшкідливіші продукти з купою консервантів, зате і з тривалим терміном зберігання. 

Супермаркети почали активно адаптувати свій асортимент під потреби в умовах війни.

Вони почали готувати цілі стелажі, для того, щоб клієнтам стало легше робити стратегічні запаси під час віялових відключень світла: різноманітні смаколики з кулінарії, свіжі фрукти та овочі, продукти  із тривалим терміном зберігання, кондитерські та хлібобулочні вироби, побутова хімія та багато іншого.  

Ці продукти можуть бути як самостійною їжею, так і важливими інгредієнтами простих страв, які можна приготувати без газу та електрики та ще й використовуючи мінімум води.

Адаптований асортимент першим представили в мережі Novus.

Пункт турботи з зарядками

Поки місто активно відкриває Пункти незламності, бізнес активно відкриває пункти турботи. 

Наприклад у новому Ultramarket перероблено окремий ресторан в Пункт Турботи, прибрали столи, додали розетки, мікрохвильові печі та місця для відпочинку. 

Окреме приміщення площею 200 кв.м  для зарядження гаджетів з дитячою зоною знаходиться на території нового гіпермаркету Ultramarket на Подолі. Такі ж пункти відкрилися й в Епіцентрі. 

Словом, головне, що шукає покупець в супермаркеті — це турбота і через віялові відключення цей попит тільки зростає. 

Тож, все, що нам залишається, піклуватися один про одного. Так добро переможе зло, а Україна — самі знаєте кого…

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи