Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.12.2022 00:49

Як знайти найближчі місця для роботи з інтернетом та світлом

Операційна директорка в компанії Wezom Academy

Що ж робити, коли світло та інтернет зникли, а працювати все ж потрібно?

Через ворожі обстріли української енергетики всі ми тимчасово втрачаємо можливість працювати, навчатися та займатися звичними побутовими справами. А забезпечити собі хоча б часткову автономність, придбавши ті самі EcoFlow та Starlink, може дозволити собі далеко не кожен.

Що ж робити, коли світло та інтернет зникли, а працювати все ж потрібно?

На щастя, українці вже вкотре продемонстрували свою винахідливість та вміння пристосовуватися до складних умов. Ще одним доказом цього став сайт Svitlospot від команди розробників Cody Ukraine. Про нього й поговоримо! 

Дисклеймер! Ми не маємо жодного відношення до проєкту Svitlospot, а лише ділимося з читачами корисною інформацією, котра може стати у нагоді.

Як працює сервіс

Svitlospot — це сайт, на якому ви можете шукати найближчі до вас місця з електроенергією та доступом до інтернету. Пошук максимально простий та інтуїтивний. А сам сайт при цьому доволі «легкий», не перевантажений графікою, анімаціями чи відео, щоб сторінки швидко завантажувалися навіть при повільному мобільному інтернеті.

Принцип роботи Svitlospot абсолютно нескладний. На головній сторінці доступно два фільтри: «Місто» та «Район». Просто зробіть вибір та натисніть пошук — система одразу надасть вам список місць зі світлом та інтернетом, а також доволі детальну інформацію по кожному закладу:

Окрім адреси, вартості розміщення та графіку роботи можна дізнатися додаткові деталі:

  • тип розміщення;
  • що входить у вартість;
  • умови розміщення тощо.
  • кількість місць;


Окрім того, на сайті можна в режимі реального часу відслідковувати кількість вільних робочих місць по регіонам:

Зауважимо, що на момент написання цього тексту у списку Svitlospot лише 18 міст. Наразі навіть не всі обласні центри включені до нього. Але це лише питання часу. Проєкт активно розвивається та доповнюється. Тому якщо вашого міста чи району поки що немає на сайті, варто просто почекати. Ймовірно, інформація зʼявиться вже найближчим часом.

Кому він може стати у нагоді?

За словами самих розробників, проєкт Svitlospot створено в першу чергу для підтримки українського бізнесу, який розраховує на віддалених працівників. Основна мета — підтримувати українську діджитал-економіку та допомагати їй працювати навіть в таких складних умовах, які ми маємо зараз.

Проте цей проєкт буде корисний абсолютно всім, хто працює чи навчається і кому для цього необхідний доступ до електроенергії та інтернету. Svitlospot дає змогу дуже швидко знайти локацію з усім необхідним поряд з вами і одразу ж дізнатися, чи є там вільні місця, щоб не витрачати час дарма.

Цікавий факт! Проєкт Svitlospot було створено та запущено в роботу всього за два дні на початку грудня. Він абсолютно некомерційний та не приносить розробникам прибутку. На ньому немає реклами чи інших інструментів монетизації.

До речі, власники коворкінгів, офісів чи інших закладів з автономними джерелами електроенергії та інтернетом також можуть додати інформацію про свою локацію. Для цього достатньо заповнити спеціальну форму на сайті і надіслати її розробникам. Це можна зробити буквально за кілька хвилин. Якщо всі дані вказано вірно, після перевірки ваш заклад також буде додано до списку. А це поміж іншим ще й непогана можливість залучити нових клієнтів, що корисно для розвитку бізнесу. Фактично безкоштовна реклама і водночас допомога співгромадянам у складний час.

Чому він важливий?

Насправді важливість подібних онлайн-платформ зараз важко переоцінити. Адже неможливо спрогнозувати, коли в Україні через ворожі обстріли станеться черговий блекаут. Як і те, наскільки частими та тривалими будуть планові чи аварійні відключення електроенергії. Тому в українців повинна бути можливість за необхідності швидко знайти місце, де можна попрацювати чи бодай звʼязатися з близькими та рідними з інших регіонів. Бо всі помітили, що без електроенергії мобільний звʼязок та інтернет працюють вкрай погано.

До речі, Svitlospot — не єдиний сервіс, через який можна дізнатися інформацію про працюючі у вашому місті коворкінги чи інші локації зі світлом та інтернетом. Зверніть також увагу на платформу «ЛУН Місто». Фактично це карта, на якій ви можете знаходити інформацію про заклади поблизу вас. Найбільше інформації зараз саме по Києву, але база потроху оновлюється та доповнюється.

Що важливо, «ЛУН Місто» надає інформацію не лише про коворкінги, а й про інші важливі локації на мапі — продуктові магазини, АЗС, магазини електроніки, СТО тощо. Можна зручно відфільтрувати пошук і одразу побачити, де поряд з вами знаходиться той чи інший обʼєкт.

Очевидно, що проєктам «ЛУН Місто» та Svitlospot ще є куди розвиватися. Але сподіваємося, що розробники продовжать працювати в цьому напрямку. Адже зараз подібні сервіси дійсно важливі для нас з вами!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]