Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.05.2014 19:00

Призначення Ігоря Діденка та Ігоря Кірюшина буде відмінено

Голова ГО "Євро Столиця"

Акція протесту проти призначення Ігоря Діденка заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України та Ігоря Кірюшина радником міністра енергетики та вугільної промисловості набирає нових обертів.

  https://www.youtube.com/watch?v=FacC5TACRdg


Вже котрий день поспіль під стінами Верховної Ради  стоїть шум від невдоволеної громади. Сьогодні свою акцію протесту активісти розпочали під стінами Кабміну приєднавшись до раніше організованого мітингу Чорнобильців.

 

  «Ніхто з органів Влади, здається і не збирається виходити на діалог з представниками громади» - заявив організатор акції і представник ГО «Народна Люстрація» Маганов Денис – «Влада активно ігнорує наш протест. Наші умови люстрації підтверджуються рішеннями суддів стосовно цих людей, ніхто не хоче бачити. Ми і надалі будемо відстоювати свою позицію, тому що громадська люстрацію повинна бути і вона відбудеться».

 

  Що саме турбує суспільство в цих новопризначених посадовцях? В попередній статті ми описали схем, якими користувався Ігор Діденко та якими шляхами він йшов. Сьогодні ми розповімо про радника міністра Продана – Кірюшина.

 

Ігор Кирюшин , багаторічний функціонер Міністерства енергетики та вугільної промишленності Украіни.

 Необхідно відзначити , що пан Кірюшин вже займав цей пост в бутність Юрія Бойка головою Мінпаливенерго в 2010-2012 рр. . Раніше він працював головою правління державної компанії « Укртранснафта». За неофіційною інформацією , і в трубопровідної компанії , а згодом і в Мінпаливенерго пан Кірюшин працював за квотою фракції Комуністичної партії України у Верховній Раді.

ОЦІНКИ потребує діяльність Кірюшіна в якості глави Аукціонного комітету з продажу нефти , газового конденсату власного відобутку и скрапленого газу.

в 2012-2013 рр . Аукціонний комітет БУВ нелегітімній , оскількі в 2012 р . Мінекономрозвітку відкликало своих трьох представників , а в 2013 р . свої посади в Міненерговугілля и « Нафтогазі України » Втратили члени Аукціонного комітету Костянтин Бородін та Євген Корнійчук .

« ВРАХОВУЮЧИ це , Аукціонний комітет МАВ втратиті свою легітимність . Однак ВІН продовжить свою роботу під керівництвом Радника міністра І . Кірюшина як « приватна » компанія »

 Сформованому 17 травня 2010 склад Аукціонного комітету скористався недосконалістю нового порядку проведення торгів нафтою ВАТ «Укрнафта» , в результаті чого ВТРАТИ Компанії склалось около $ 262 млн. Це відбулося Завдяк того , что во время Внесення змін у нормативну базу , що стосується аукціонів , Не було уточнено , що до Митниці ЦІН , на Основі яких вираховувалася ВАРТІСТЬ української нафти , звітність, додавати ПДВ . У результаті митні Ціни прийомів в якості кінцевих для української нафти . Таким чином , ціна її реалізації булу почти на 20 % нижчих ринкової . Аукціонний комітет Нічого НЕ Зробив для оперативного виправлення ситуації .

Крізь пальці дивився Аукціонний комітет и на Інші Дії «Укрнафти » за відходу від Аукціонного продаж енергоресурсів . Зокрема , «Укрнафта» ПРОТЯГ багатьох років виставляла на аукціон щомісяця по 7 тис.. тонн конденсату , а з 2010 р . ВІН Зник з номенклатури Компанії . Крім того , «Укрнафта» змінила умови поставки нафти ряду Родовище , зокрема залізничним транспортом , що автоматично зніжувало конкуренцію .

Такоже при цьом складі Аукціонного комітету закінчіліся Комерційні аукціони з продажу скрапленого газу. З 2010 р . весь газ продавався Виключно на спец аукціонах для потреб населення за пільговими цінам , хоч раніше на ЦІ спожи йшлось НЕ більше 20 % Вироблення держкомпаніями «Укрнафта» и « Укргазвидобування» скрапленого газу.

В цілому він є довгожителем міністерства. За часів першої каденції Юрія Продана на посту міністра палива та енергетики (2007-2010 рр. . ) І. Кирюшин працював заступником міністра і курирував питання нафтогазової галузі. У штаті міністерства при Едуарда Ставицького йому не знайшлося місця , у зв'язку з чим він був призначений радником міністра.

У той же час у даному ранзі він курирував кілька неоднозначних напрямків . Одним з них було лобіювання теми паливних маркерів спільно з невідомою компаній Internal Solution 2010 , яку представляв колишній глава Держспоживстандарту Олег Поволоцький , звільнений в 2010 р. на тлі досить гучного скандалу у відомстві. У міністерстві часів Едуарда Ставицького Кирюшина було прийнято вважати близьким до віце-прем'єра Ю. Бойко.

У середовищі нафтотрейдерів Кирюшин відомий своєю непослідовною і деструктивною позицією в питаннях регулювання ринку нафтопродуктів. За часів його керування галузевим департаментом в 2012 р. були розроблені і прийняті такі одіозні закони , як закон про « плаваючому » акцизний збір на нафтопродукти і обов'язкове додавання біоетанолу в автомобільні бензини . У бутність директором департаменту в 2011 р. він також курирував роботу Феодосійської нафтобази , через яку здійснювався контрабандне ввезення нафтопродуктів.

Необхідно також відзначити , що І. Кирюшин в 90 -ті роки був одним з акціонерів і керівників групи компаній « Шелтон» - великого постачальника нафтопродуктів і нафти для давальницької переробки на НПЗ України . Група також була засновником « Укрінбанку ».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]