Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.12.2010 20:07

Жертвою репресій став… Дід Мороз, а ялинку віддали мавпочкам

Прессекретар ВГО "КУПР"

Альтернативна ялинка простояла менше двох годин

Сьогодні Всеукраїнська громадська організація «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» відзначала місяць з дня початку Другого Майдану, розігнаного 3 грудня спецпідрозділами міліції. Напередодні святкування Нового року ВГО «КУПР» вирішила поставити на Майдані Незалежності народну ялинку на противагу «йолці», встановлення якої стало формальним приводом для демонтажу наметового містечка «Місто Волі».

О 15 годині 30 хвилин кілька десятків активістів Коаліції та їхніх симпатиків встановили чотириметрову ялинку поблизу фонтану «Засновники Києва». Прикрасили зелену красуню незвичними іграшками. Так, наприклад, серед новорічних прикрас можна було побачити наручники як символ міліцейської сваволі, риб’ячий скелет (символ бюджету України на 2011 рік), мило з мотузкою, що символізували пенсійну реформу, кляп для журналістів з написом «цензура», а також Податковий кодекс.

Ялинка простояла близько двох годин. Десь о 17 годині на Майдані з’явилися заступник начальника ГУ МВС України в місті Києві Олександр Пасльон та «славнозвісний» майор Петро Оніщенко. Вони стали вимагати прибрати ялинку та погрожувати учасникам акції. Через деякий час під’їхав автобус з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Заступника голови правління ВГО «КУПР» Петра Михайленка та активіста Олександра Мисюру забрали до 4 територіального відділу міліції Шевченківського району міста Києва (вул. Прорізна, 12). На момент затримання Петро Володимирович був у костюмі Діда Мороза. Згодом, завдяки клопотанню народного депутата Андрія Парубія, купрівців випустили з-під варти. Однак щодо них склали протокол про адміністративне правопорушення, а завтра на обох чекає суд.

         Ялинку представники правоохоронних органів не розбирали. Вони доручили це зробити фотографам, які пропонують перехожим на Майдані Незалежності фото з різними тваринками. Таким чином, новорічне деревце, замість того, щоб радувати  киян, дісталося мавпочкам.
Теги: купр, ялинка
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]