Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.12.2010 00:41

Михайло Волинець і в лікарні не полишає роботи

Прессекретар ВГО "КУПР"

Враження від відвідин народного депутата в лікарні

У суботу разом ще з двома членами ВГО «КУПР» побувала в лікарні в народного депутата Михайла Волинця, який лікується після побиття у «Феофанії». Михайло Якович зустрічає відвідувачів привітно, відкритий для спілкування. Незважаючи на серйозні травми, отримані під час сутички у Верховній Раді, пан Михайло навіть під час лікування не припиняє своєї громадсько-політичної діяльності. Йому без упину телефонують журналісти, профспілковики, представники громадськості.

Під час нашої бесіди Михайло Якович розповів про події четверга. Він докладно розповів, як його побив депутат-регіонал Петро Цюрко. Останній накинувся на Волинця, коли той намагався заступитися за свого колегу по фракції Василя Кравчука. Причому кулаків регіоналові виявилося замало. В хід пішов важкий дерев’яний стілець. Панові Михайлові ще пощастило. За його словами, Цюрко мітив ніжкою стільця прямо в потилицю. Якби влучив, Михайло Якович міг загинути на місці. Адже Цюрко значно вищий і кремезніший за Волинця.  Проте ніжка зіскочила, розсікла збоку на голові шкіру на 3 сантиметри, сковзнула по грудях, залишивши садно, і вдарила по нозі, розірвавши штанину від коліна. Також у Михайла Яковича пошкоджена щелепа – це вже від кулаків.

Сам Цюрко потім заявляв, нібито не бив Волинця. За його словами, він вже прийшов до сесійної зали з розбитою головою, а травму отримав підчас сутички в пивному барі – хтось дав келихом по голові. Пана Михайла обурює така відверта брехня. Адже відомо, що він є сироїдом. І справа не лише в раціоні. Це особлива життєва філософія. Сироїд нізащо не візьме до рота й краплі спиртного. Михайло Якович збирається позивати Цюрка, окрім нанесення фізичних ушкоджень, ще й за моральну образу.

Представники Партії регіонів намагалися звинуватити опозиціонерів в організованій підготовці до сутички. Нібито останні внесли до сесійної зали ланцюги та фомки (різновид лома), щоб ними бити  регіоналів. Як стверджують самі представники опозиції, зокрема й Михайло Волинець, ланцюги використовувалися виключно для блокування дверей. Це можна побачити й на відео, яке показували по всіх каналах. Щодо фомок, опозиціонери заперечують свою причетність  до їхньої появи у Верховній Раді. Є здогади, що це провокація регіоналів.

У п’ятницю 17 грудня до Волинця не хотіли пропускати ні його адвоката, ні представників ЗМІ. Михайло Якович розповів, що одній з журналісток вдалося потрапити до палати народного депутата лише представившись представником Конфедерації вільних профспілок, очолюваної паном Михайлом, а камеру довелося проносити в темному поліетиленовому пакеті. Проте згодом лікарняна адміністрація все-таки стала пропускати до депутата журналістів.

Основною темою розмови Михайла Яковича з представниками ВГО «КУПР» була політична обстановка в країні. Зокрема, ситуація з кодексами – Податковим, Житловим – та пенсійною реформою. На думку пана Михайла, необхідно активізувати народні маси до боротьби за свої права. Положення нового Житлового кодексу зачепить інтереси навіть тих громадян, яких залишив  байдужими Податковий. Народний депутат наголосив на необхідності роз’яснювальної роботи з населенням у регіонах. Лише якщо опозиційним силам вдасться об’єднатися і об’єднати навколо себе більшу частину українського народу, боротьба з протиправними діями влади буде дієвою і переможною.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]