Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.06.2019 09:44

Київ, чим ти дихаєш?

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Палити цигарки звичайно – це шкода, для здоров’я людини, про те чи піклується хтось про "легені" столиці.

Цього літа у Києві вміст у повітрі діоксиду азоту та формальдегіду у 6 разів перевищує середньодобову гранично-допустиму концентрацію. Основні місця накопичення – це Оболонський проспект; Бессарабська та Деміївська площі.

У зв’язку із цим у мене питання: яку кількість зелених насаджень потрібно знищити у Протасовому Яру для будівництва нового житлового комплексу, на Оболоні (Собаче гирло) для будівництва офіс з житлом для IT хаба, на Дніпровських схилах, у садах агрокомбінату «Пуща-Водиця», у Звіринецькому урочищі, у парку Крістерова гірка… далі цей список можете продовжувати самі.

Виходить так, що побудувати сміттєпереробний завод за 20 років столиця не має змоги, модернізувати очисні споруди, станцію аерації теж неможливо, стимулювати розвиток електротранспорту – знову ні, проте чомусь купують дизельні МАЗи, та 20-ти річні польськи дизелі, які модно називають рейковий експрес Київ-Бориспіль.

І це ще круто, що ще не почали тліти торф’яники навкруги європейської столиці, яку так люблять київські чиновники.

Такими темпами погіршення екології у Києві за декілька років буде шкідливо не те, що дихати, а взагалі жити.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]