Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.09.2020 00:50

Реформа судово-експертної діяльності. Всеукраїнське Інтернет-опитування

Кандидат психологічних наук, доцент, експерт психолог, поліграфолог

Оголошено громадське всеукраїнське Інтернет-опитування щодо змісту судово-експертної реформи в державі

Всеукраїнська незалежна науково-дослідна експертна спілка (ВННДЕС), яка тривалий час займається розробкою загально-концептуальних проблем судової експертизи, законотворчою діяльністю, приймає участь в обговоренні фахових проблем на засіданнях комітетів Верховної Ради України, розробила Громадське Всеукраїнське Інтернет-опитування, до якого планується залучити як представників недержавних судових експертів, так і фахівців з відповідних галузей знань, правників та судових експертів державних установ, яких також можуть стосуватися зміни, що відбуваються.

Інтернет-опитування має на меті більш ширше обговорення ніж те, що проводилось раніше та в подальшому проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції-дискусії для подання законотворчих ініціатив до Міністерства юстиції України та Верховної Ради України зокрема.

Існуюча юридична практика визначається накопиченням певних колізій, пов’язаних із тривалою дією певних неефективних правил в судовій експертизі і потребою у європейському векторі державного розвитку в цій сфері. Окремі найбільш значущі проблеми судово-експертної діяльності – самоврядування судових експертів, рецензування висновків судових експертів та терміни експертних проваджень особливо відмічені в Указі Президента України від 08.11.2019 року №837/2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави». Перед Кабінетом Міністрів України поставлено завдання розробити та винести на розгляд Верховної Ради України до 31.12.2020 року цілу низьку законопроектів щодо внесення відповідних змін до діючих законодавчих актів.

Пряме посилання на анкету для проходження Громадського Всеукраїнського Інтернет-опитування: https://forms.gle/BXBMRMvChz3m6m9M6 

Звертаємо увагу і нагадуємо - відповідь на всі питання Анкети обов'язкова!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]