Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.05.2022 16:14

Корупційні багатомільярдні "схеми" чинять опір реформам лісової галузі в умовах війни?

Підприємець-лісопереробник

Що переможе під час воєнного стану: ініціативи Голови Держлісагентства Юрія Болоховця про 100% продаж обробленої та необробленої деревини через аукціони чи багатомільярдні "схеми" лісової галузі?

Якщо ви виступите проти багатомільярдних «схем» в лісовій галузі, так, як я це роблю публічно роками, і скажете, що лісові ресурси мають приносити користь не спритникам, а державі і всьому українському народу, тим більше в умовах воєнного часу, тоді готовтесь до жорстокого нападу і помсти корупціонерів. На жаль, «схемщики» дуже швидко і підло зносять усіх на своєму шляху, хто наважиться боротися з системною корупцією.

Що говорити, коли нещодавно Служба безпеки України встановила причетність до «схем» у лісовій галузі, ймовірно, самого олігарха Дмитра Фірташа, а скільки ще «впливових» та грандіозних осіб паразитують на народному багатстві та, на жаль, поки що залишаються за лаштунками?

Після того, як Голова Держлісагентства Юрій Болоховець заявив про повну відмову серед державних лісгоспів від «прямих договорів» на постачання необробленої деревини покупцям та про перехід з 01 червня 2022 року до практики 100% продажу обробленої лісгоспами деревини виключно через аукціони, розпочалися масові звинувачення очільника галузі нібито в корупції та якихось зловживаннях. Чи випадково це? На мій погляд, зовсім ні, а є спланованою інформаційною атакою з елементами маніпуляцій та напівправдою. Чому таке відбувається? Думаю, інформаційні атаки можуть відбуватися задля збереження багатомільярдних «схем», наприклад так званої «державної переробки» лісу.

Досвід – хороший вчитель: дорого бере, проте доступно пояснює.  Розповідаю з власного досвіду, тільки варто мені було публічно виступити проти багатомільярдних «схем»,  як відразу став жертвою потужних інформаційних атак від псевдоакивістів, проплачених журналістів, на мій погляд, проплачених атак силовиків у формі незаконних обшуків та вилучення майна тощо. Іншими словами, деревообробний бізнес з яким я співпрацюю повністю намагалися знищити.

Мільярдний кеш від тіньового обороту деревини приваблює багатьох ТОП-посадовців і в силових структурах, і в органах виконавчої влади, недобросовісний бізнес, псевдоактивістів та псевдожурналістів тощо. Виглядає так, що всі вони поєднані невидимими корупційними нитками та жагою наповнити за будь-що власні кишені, всупереч інтересів суспільства і при першій загрозі атакують критиків інтелектуальних «схем».

Прекрасно розумію, що стабільний  розвиток економіки нашої держав, це надійна опора обороноздатності та незалежності, подальшого визнання, - тому не можу змиритися, коли певні кола осіб здійснюють, на мою думку, підривну диверсійну роботу проти економіки, шляхом продовження та захисту багаторічних корупційних практик в природоресурсній галузі.

Отже, коли почав публічно говорити Олександр Місюра про багатомільярдні схеми в лісовій галузі – почалися інформаційні компанії і з мене відразу почали «ліпити» найбільшого злодія. Коли розпочав Голова Держлісагентства Юрій Болоховець боротися з багатомільярдними схемами в лісових господарствах, на його відразу накинулися зі звинуваченнями з різних сторін нібито в корупції. Однак, якщо ретельно розібратися в суті звинувачень, то, на мою думку, в них хоч і є спроба опиратися на факти, однак, замість підсумків, чомусь суб’єктивні  висновки та оцінки намагаються подати за правду!

 Лісові ресурси мають бути повністю виведені з інтелектуальних багатомільярдних «схем», тому підтримую очільника лісової галузі України у спробах навести лад з торгівлею обробленою та необробленою деревиною, аби лісові ресурси приносили користь державі та суспільству, а не спритникам!

Інформаційні маніпуляції продовжуються?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]