Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.01.2014 19:28

Мій вибір - Європа. Бо там розуміють

Ексвиконавчий директор Transparency International Україна

Яка ж мораль? А немає моралі. Лише висновок - для європейців я, передусім, людина. А от для сусідів зі сходу - торба з грошима. Мені комфортніше почуватись людиною. Тож я за Європу

Про європереваги в Україні говорять, переважно, політики. А їм наш народ не вірить. От і виходить, що через політиків народ автоматично не вірить в в саму Європу. 

Іноді людям показуть фото цін в Україні та десь за бугром. У них, переважно, дешевше. Але і фоткам люди не вірять теж. Що поробиш - наслідки епохи фотошопу. 

А я от в Європу вірю. Бо це життя по правилах та  з турботою про людину. Загальні слова? Тоді поясню. 

На зимові свята ми запланували сімейну подорож в Скандинавію. Квитки брали за півроку вперед на лоукост перельоти. Тобто на найдешевші рейси. 

Аби було ясно - лоукостом полетіти з Києва у Стокгольм і назад коштує дешевше, аніж поїхати Хюндаєм з Києва у Донецьк та назад. 
От тільки в разі невильоту через хворобу чи ще якусь причину гроші за квитки ніхто не повернить. Такі умови лоукоста. 

Нє, нє, нє - це не для нас, скажуть українці. І з піною у рота почнуть переконувати, що планувати подорож наперед можуть хіба що якісь там німці з естонцями. А в нас тут суцільна нестабільність. 
І втрачати гроші через це готові  хіба що лохи. Конкретні. 

Так це чи ні - судити я не берусь. 
Хай говорять факти. 

Через раптову смерть батька ми були змушені        раніше повернутись в Україну зі Швеції. Точніше - їхати першим ліпшим транспортом. 

Тож, ми відмінили переліт по країні від SAS, швидко купили нові квитки в Україну від Aeroflot та змінили час по одному сегменту подорожі від AirBaltic. 

Само собою, ми розуміли, що витрати за невикористані лоукост квитки нам ніхто не поверне. 

А тепер найцікавіше. 

1.  Я подзвонив в кол-центр AirBaltic і попросив англійською в якості виключення дозволити безкоштовно змінити час вильоту на більш зручний для нас. Загалом зміна коштує 35 євро за квиток. Мене послухали, поспівчували горю і БЕЗ оплати перебронювали виліт. Через 15 хвилин нові квитки прийшли мені на мейл. 

2. Я написав в SAS листа англійською і пояснив ситуацію з форс-мажором. Запитав, чи можемо ми просити про бодай яку компенсацію. Через два дні отримав відповідь - ми щиро співчуваємо вашому горю та відшкодовуємо ПОВНУ вартість квитків. 

3.  Я купив на сайті Aeroflot квитки на найближчий рейс в Україну.  Вдвічі дорожче їх стандартної ціни. Принагідно виявив, що загубив свою бонусну картку постійного клієнта. Написав російською листа у службу підтримки з проханням видати нову картку постійного клієнта. Через день отримав відповідь з витягами із правил використання карток та рахунком на 20 євро за відновлення картки. І пофіг людям всі накопичені милі від подорожей їх літаками та моя лояльність компанії. 

Яка ж мораль?
А немає моралі. Лише висновок - для європейців я, передусім, людина. 
А от для сусідів зі сходу - торба з грошима. 

Мені комфортніше почуватись людиною. Тож я за Європу

#євромайдан
#euromaidan

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]