Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.12.2013 13:11

Чому я за переговори зараз?

Ексвиконавчий директор Transparency International Україна

Не хотів поки що підіймати цю тему та бачу, що слід остудити багато гарячих голів.

Не хотів поки що підіймати цю тему та бачу, що слід остудити багато гарячих голів.

Чого хоче Майдан?

1. Відпустити всіх незаконно затриманих. Що ж, суд за поданням генпрокуратури змінив більшості запобіжний захід на підписку чи домашній арешт. Нікого, повторюсь, нікого виправдано не було.

2. Покарати винних у розгоні майдану в ніч на 30.11. Поки що мовчок. Проте після розслідування генпрокуратури пару капітанів, певно, покарають. Ну, може п'ять.

3. Відставка кабміну. Може, це навіть і трапиться. Проте всі ті самі, включно з прем'єром лишаться як в.о. до призначення нового Кабміну. Зробити це має парламент. В якому опозиція більшості не має. Тож в.о. можуть рулити і до весни. Без права подання бюджету та підпису стратегічних документів.
Так? Так

Яка ще є вимога?
Ах да, відставка Януковича. На імпічмент сил та часу точно нема.

Залишається:
1. Силове зміщення. Це модливе, якщо на сторону майдана перейдуть силовики. Бо в самих сил не вистачить навіть на пікетування Межигірря. Може я й помиляюсь, і у вихідні дачку ВФЯ візьмуть. Та не думаю

2. Переговори за участі іноземців про загальні перевибори. Як аргумент - погрожуватимуть санкціями. Але якими? Заборона в'їзду? Ну тоді накрилась вся Асоціація. Замороження рахунків? А на підставі чого? Жодне обвинувачення в корупції ще не стало юридичним кейсом. Тож МАКСИМУМ за що банити - розгін майдану 30.11. Все решта - на межі, але поки що законно. Тож європейці можуть хіба що посадити всіх за стіл без втручання в зміст перемовин.

3. ВФЯ іде сам. Це можливо, до речі. Але тільки в обмін на гарантії. Образно - мільярд, вертольот та тепла країна. Але десь із тих категорій. І тут якраз і треба переговори.

Що буде, якщо їх не вести?
На кожного більш-менш активного зараз збирають матеріали. Які досить швидко стануть кримінальними справами.

Тож найактивніших людей будуть висмикувати по одному. Пік припаде на зимові свята, крли пильність усіх буде мінімальна.
Далі займуться НУО зі списку Царьова. Аби на вєрочку. А далі - будуть вирішувати по ходу.

Аби цього всього не трапилось, потрібна підтримка Майдану з боку силовиків. А це теж перемовини.

Я все сказав.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]