Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.08.2016 13:56

Ніякої двомовності в ефірі: або українець, або московіт

Телебожевілля 112.

Нічого немає важливіше сьогодні за утвердження рідномовності в українському краї. Маємо, як жахливого демона вигнати з душі народу скверну «руського міра», його заскорузлий, комуняцький ненависний с ленг, котрий приніс на нашу землю стільки горя й сліз. Ми маємо навіки забути його, бо ним картавий та ненависний Ленін, першим віддавав розпорядження про жорстокі, криваві розправи над українцями, ним розписував наряди на розстріли наших громадян вусатий убивця Сталін, цей дебільний жаргон слугував інформаційним інструментом для організації Голодомору. Російська мова в Україні це зброя катів і московських нелюдей, які й по сьогодні тисячами знищують українців на фронтах Донбасу. Маємо це дрантя, цю вату всяко викорінювати з нашого життя. Маємо всі сказати: будь ти проклятим «язик» убивць!

Я давно і наполегливо пишу про те, що ніде в світі - ніде!, окрім України радіо та телебачення не буває двомовним. Це ятер до якого зумисне заганяють нас московіти. Всі канали радіо й телебачення в свті виключно одномовні, навіть там, де культивується дві, три мови. Як мені написала одна читачка: "І в двомовній Бельгії франкомовний канал ніколи не буде будь-що передавати голандською..." тому й в Україні радіо і телеканали мають бути єдиномовними. Або це український контент, або це мовсковітський, а це означає те, що ви подумали. І точно таким же до нього має бути наше ставлення.

Приведу приклад телеканалу 112. Навіть не хочу до його назви додавати цю штучну приставку юей, позаяк це просто неправда. Нічого там не має нашого - юей. Там абсолютне й повне, безумвоне РУ - себто, абсолютно московітське! Ми практично кожного дня там бачимо, як у найбільш вигідні для мовлення години, коли аудиторія доби може бути найбільш масштабною, і коли до студії, до прикладу, одночасно приходить три україномовних людини, навіть нардепи, а проти них сідає двоє ведучих. Гості студії мовлять українською, а диктори все цвенькають московітською. Ну, справжня какафонія. Це, друзі, справжня телебожевільня №112. Де та наглядова рада? Де Мінстець?

Ви думаєте це випадково?

Поясню, щоб знали всі. ТАК ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПЕРЕПОНА ДО ВПРОВАДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ЕФІРІ. Дивіться. Умови життя складаються так, щоб державні службовці, високопосадовці починають наполегливо виконувати вимоги ст. 10 Конституції України, закону України про українську мову, спілкуючись публічно рідномовно. Не секрет, що дехто нині лише переходить на державну. За таких умов, диктори, які провокативно цвенькають по-чужинськи, зумисне спонукають цих людей на осоружне московітство. мовляв, навіщо вам українська, спілкуйтеся, як ми ось, мовою загарбників та окупантів. Бачите, хтось десь встановив дикторам телеканалу 112 з певного часу вдвоє (!) збільшити контент комунікації в прямому ефірі по-рузьки. Словом, раша-балабаша не здається, вона наступає. . Хто цей розпорядник, вони можуть скзати? Переконаний - ні. Скажуть: начальство! Пошлються на якогось там клерка, який у них, як громовідвід, хоч він такий господар телеканалу, як я монах босих кармелітів.

А я вам відповім з цього приводу чітко. Квоти на рос. мову підвищила Москва, Кремль. Там знаходяться справжні хазяї 112-го. І тому їх потрібно закривати. Просто таки негайно.

Я ще весною відмовився ходити на ефіри 112-го, де виступав у ролі політолога.. Я не хочу, щоб до мене там зверталися російською. А тепер там такою є основна частина ефірного часу.

Я навіть чув, як раша-мовою в прямому ефірі спілкувався цікавий, розумний диктор Олексій Ананов. Це просто жах. Олексію, мені тебе зело (в значенні - вельми) жаль!

Хлопці! Так не буде... Звератюсь до громадських організацій, журналістів: не мовчіть!

Тому цю статтю засилаю до Мінінформу з запитом, чому канал 112, інші канали - "Інтер, так" званий найбільш російськомовний - "Україна" від пана Ахметова, не виконують статтю Конституції та закон про українську мову? Давайте штрафувати, давайте закривати. Але тільки не мовчати. Бо знову вилізуть на голову.

І щира слава та мудра похвала друзям-журналістам з Сум, власникам, творцям місцевого РАДІО-ДІВА, які, починаючи від ювілейного Дня Незалежності весь контент радіостанції перевели виключно на нашу рідну мову. В ефірі відтепер звучить лише українська музика. Більш детально про це можна почитати тут - https://www.youtube.com/watch?v=4DNt-wbqpuI

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]